“Öğrencilerin can güvenliği yok mu?”

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları, Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu’nda intihar eden öğrenci için basın açıklamasında bulundu. Sürecin takipçisi olacaklarını belirten CHP Gençlik Kolları ve Merkez İlçe Başkanlığı, bu duruma sessiz kalmayacaklarını duyurdu.

859

Çanakkale Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu’nda intihar eden öğrenci ülke gündemini sarstı. Olayın ardından Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları basın açıklaması yayınladı. CHP Gençlik Kolları ve Merkez İlçe Başkanlığı, yayınlanan basın açıklamasında sürecin takipçisi olacaklarını ve sessiz kalmayacaklarını duyurdu.

“Buna sessiz kalınamaz”

Öğrencilerin ölümlerini büyük bir acıyla karşıladıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları “Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdunda bir öğrencimizin haricen edinilen bilgilere ve iddiaya göre intihar ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Böyle bir iddianın avukatlarımız ile takipçisiyiz. Geçtiğimiz hafta Eskişehir’de 2 genç üniversiteli öğrencinin intiharının derin üzüntüsü içindeyken yaşanan bu olay ülkece gelinen durumu göstermekle birlikte, öğrencilerin üzerindeki ekonomik baskı, gelecek kaygısı gibi ruhsal çöküntüye sebep olacak durumlarla karşı karşıya kaldıklarının da kanıtıdır. Buna sessiz kalınamaz. Unutulmamalıdır ki bu sorumluluk bütün yetkililerin üstündedir” ifadelerine yer verdi.

“Gereken önlemlerin bir an önce alınmasını talep ediyoruz”

Öğrenci yurtlarında gereken önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları “Öğrenci yurdunda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ihmallerin ne noktaya geldiğini kanıtlamaktadır. Yüksek katlı yapılarda bu tip boşluklara ağ gerilerek vb. araçlarla bu ve benzer olaylara önlem alındığı bilinmekteyken, söz konusu yurt binasında böyle bir önlem alınmamış olması hepimizi düşündürmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gençlerimizin geleceğini güvence altına almak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. Bu acı verici olaylar bize, gençlerimizin desteklenmeye ve korunmaya daha fazla ihtiyaç duyduğunu hatırlatıyor. Öğrenci yurtlarının ve gençlerimizin güvenliği için gereken önlemlerin bir an önce alınmasını talep ediyoruz. Örgütümüzle bu olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz” sözlerini kullandı.

(Esra Güller)

Paylaş