Muhtarlar Lapseki'de İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ı Ziyaret Etti

Lapseki muhtarları, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ı ziyaret ederek, idari işbirliği ve güvenlik konularını görüştü.

1141

Muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve beraberindeki Ak Parti temsilcileri ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ı makamında ziyaret etti.

Muhtarlar İdari Teşkilatın Temel Taşları

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve muhtarları makamında karşıladıktan sonra, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ni (GAMER) gezdirdi. Turan, bu vesileyle muhtarlara bakanlık faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün projelerine muhtarların destek sağlayarak başvurabileceklerini açıkladı.

Muhtarlar Günün Anlamına Vurgu Yaptılar

Turan, muhtarların toplumun idari teşkilatının en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile muhtarlarının temsiliyet sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü ifade etti. Vatandaşların sorunlarının çözümünde muhtarların önemli bir rol oynadığını belirten Turan, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün kutlu olduğunu dile getirdi.

Güvenlik ve İç Güvenlik Konuları Görüşüldü

Muhtarlar, bakanlık ziyaretlerinin ardından jandarma ve emniyet birimlerini ziyaret ederek Türkiye'nin iç güvenlik konuları hakkında bilgi aldılar. Bu anlamlı buluşma, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

(Saim Tunçman)

Paylaş