MSC Türkiye, Cumhuriyet Bayramı’nda Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Dünyanın en büyük konteyner gemisi MSC Türkiye, 29 Ekim’de Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Tekirdağ Limanı’na doğru yol aldı. Gemi, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına bu ismi almıştı.

1259

Dünyanın en büyük konteyner şirketi olan Mediterranean Shipping Company (MSC) tarafından Çin’de yaptırılan ve en fazla konteyner taşıma kapasitesine sahip gemiye MSC Türkiye adı verilmişti. 399.9 metre uzunluk, 61.3 metre genişlik ve 33.5 metre derinlikte olan gemi bir seferde 24 bin 346 standart konteyner taşıma kapasitesine sahip ve ‘megamax’ sınıfı olarak adlandırılıyor.

Boğaz trafiği kapatıldı

MSC Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İngiltere’nin Felixstowe Limanı’ndan yola çıkarak, Tekirdağ Limanı’na doğru giderken Çanakkale Boğazı’ndan geçti. Geminin geçişi sırasında güvenlik gerekçesiyle Çanakkale Boğazı kuzeyden güneye saat 07.00 ile saat 12.30 arası trafiğe kapatıldı. Gemi, Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptığı saat 09.00 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı ve Nara Burnu’nu döndükten sonra Tekirdağ Limanı’na doğru yol aldı.

Römorkörler eşlik etti

MSC Türkiye’nin Boğaz geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda römorkör eşlik etti. Römorkörler su gösterisiyle gemiyi selamladı. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir Köyü Dağı’ndaki ‘Dur Yolcu’ yazısının önünden geçen MSC Türkiye, boğazdaki vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.(AA-Haber Merkezi)

Paylaş