Larimar (Atlantis) Taşı Nedir? Kayıp Kıtanın Gizemli Mirasının Faydaları Neler?

Larimar taşı, dünyada sadece Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan, okyanusun mavi tonlarını yansıtan, Atlantis’in kadim bilgeliğine sahip olduğuna inanılan nadir ve değerli bir taştır. Bu yazımızda larimar taşının özellikleri, faydaları, bakımı ve anlamı hakkında bilgi vereceğiz.

1485

Larimar taşı, 1970’lerde Dominikli tüccar Miguel Mendez tarafından keşfedilmiş, kızının ismi Larissa ve İspanyolca deniz anlamına gelen “mar” kelimelerinin birleşiminden oluşan larimar ismini almıştır. Larimar taşı, silikat mineral pektolit grubunun nadir mavi bir çeşididir. Rengi beyaz, açık mavi, yeşil-mavi ile koyu mavi arasında değişmektedir. Larimar taşı, deniz ile bağdaştırıldığı için yunus taşı olarak da adlandırılmıştır. Ayrıca, kayıp kıta Atlantis’in bir parçası olduğuna, Atlantis’in kadim bilgeliğine sahip olduğuna inanılır ve Atlantis taşı olarak anılır.

Larimar Taşının Özellikleri

Larimar taşı, çoğunlukla bazalt kayaçlarda parçacıklar halinde bulunur. Her ne kadar su elenti bir taş olsa da volkanik kökenlere sahip bir taş olduğu belirtilir. Pektolit yaygın olarak bulunur ancak larimar, kalsiyum ve bakır birleşmesinin bir sonucu olarak eşsiz bir volkanik mavi renge sahiptir. Larimar taşının sertlik derecesi 5 ile 7 arasındadır. Fiyatı diğer taşlara göre ortalamanın üzerindedir.

Larimar Taşının Faydaları

Larimar taşı, boğaz çakrasını düzenler. İletişim yeteneğini geliştirir, konuşma problemi yaşayanlar için faydalıdır. Timüs bezini düzene sokar. Soluk borusu ve solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Tiroid bezini aktif hale getirir. Tiroid hormonlarını dengeler. Büyüme hormonu salgılanmasını sağlar, dengeler. Şans taşı olarak kabul edilir. Nazardan korur. Kişiyi sevgi ve huzurla doldurur. Uyku problemleri için birebirdir. Uyumayı kolaylaştırır, kötü rüyaları engeller. Meditasyon taşıdır, kullanan kişiyi rahatlatır. Stresi giderir. Hamilelik ve doğum sonrasında kullanılması faydalıdır. Anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirirken depresyon ve stresten korur. Kemikleri güçlendirir. Eklem ve kıkırdaklar için faydalıdır. Antioksidan özelliktedir.

Larimar Taşının Bakımı ve Temizliği

Larimar taşı için su yada toprak ile temizleme yöntemleri pek önerilmez. Su ile temizleme için 7 ve üzeri taşlar tercih edilir. Bunun sebebi fazla sert olmayan taşların su ile temas ettiklerinde bozulma ihtimalleri yüksektir. Güneş ışığında bırakarak yada diğer yöntemler ile bu taşın temizliğini yapabilirsiniz. Larimar taşını cildinize temas ederek kullanmak gerekir. Bu sayede taşın mineral geçişini destekleyebilirsiniz. Larimar taşı takılarda tercih edilen taşlar arasında yer almayı başarıyor.

Larimar Taşının Anlamı

Larimar taşı, özgür, cesur ve dengeli bir enerjiyi temsil eder. Suyun bereketi ve şifası da bu taşın yapısına yansımıştır. Her doğal taşın kendine has bir enerji frekansı bulunur. Larimar taşı da özgün enerjisi ile kişinin ruhsal ve bedensel gelişimini destekler. Bedensel dengesizliklerin düzelmesine yardımcı olur. Ruhsal dinginlik için yararlıdır. Larimar taşı, lider ve baskın karakterleri ile bilinen aslan burcu için doğal taş olarak tercih edilebilir. Okyanusun hakimiyeti ve gücü ile aslan burcu için ideal bir seçenektir.

Larimar taşı, dünyada sadece Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan, okyanusun mavi tonlarını yansıtan, Atlantis’in kadim bilgeliğine sahip olduğuna inanılan nadir ve değerli bir taştır. Larimar taşı, boğaz çakrasını düzenler, iletişim yeteneğini geliştirir, solunum yolları hastalıklarına iyi gelir, şans taşı olarak kabul edilir, uyku problemlerini çözer, meditasyon taşıdır, hamilelik ve doğum sonrasında faydalıdır, kemikleri güçlendirir, antioksidan özelliktedir. Larimar taşı için su yada toprak ile temizleme yöntemleri pek önerilmez. Larimar taşı, özgür, cesur ve dengeli bir enerjiyi temsil eder. Larimar taşı, aslan burcu için doğal taş olarak tercih edilebilir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş