Kışın Evinizi Sıcak Tutmanın Basit ve Ucuz Yolları

Kış aylarında doğal gaz faturasını hem aşağıya çekmek hem de evinizi ısıtmak mümkün. İşte evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz yolları…

1147

Kış yaklaşırken, evinizin yalıtımını basit, hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde nasıl iyileştirebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz yolları sayesinde, hem konforunuzdan ödün vermeden hem de bütçenizi zorlamadan kışı rahatça geçirebilirsiniz. İşte evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz yolları…

Alüminyum Folyo
Radyatörlerden, özellikle de duvara dayalı radyatörlerden ısı kaybının önüne geçmenin en basit yollarından biri, radyatörün arkasındaki duvara alüminyum folyo yapıştırmak. Bu sayede, ısıyı odaya geri yansıtarak daha az enerji harcayabilirsiniz. Bu amaç için özel üretilmiş folyolar da var. Kaliteli mutfak tipi alüminyum folyoların da kullanılabileceğini fakat bunun için üretilen folyoların daha iyi sonuç vereceğini aktaran uzmanlar, bu yöntemin hem pratik hem de ekonomik olduğunu belirtiyor.

Kalın Perdeler
Evlerde pencerelerden kaynaklanan ısı kaybının önüne geçmenin bir yolu da kalın perdeler kullanmak. Termal yalıtım özelliği olan perdelerin tercih edilebileceğini söyleyen uzmanlar, "Ne kadar kalınsa o kadar iyidir" diyor. Yeni perde almaya para harcamak istemeyenlerin de perdelerinin iç tarafına bir şeyler dikerek kalınlaştırabileceğini aktaran uzmanlar, "Duş perdesi bile dikebilirsiniz" diyor. Evdeki dış kapının arkasına perde takmak da benzer bir etki yaratıyor. Fakat bunun bir perde olması şart değil. İç mekan tasarımcısı Claire Potter "Ninem kapanın arkasına eski bir kilim asardı" diye örnek veriyor.

Açık Perdeler
Perdelerin kalın olması ne kadar önemliyse, güneş açtığında perdeleri açarak evin ısınmasını sağlamak da bir o kadar önemli. Güneşten gelen doğal ve ücretsiz ısı kaynağını olabildiğince uzun süre kullanmak gerekli. Güneş batar batmaz perdeleri kapamak da ısının korunmasını sağlayacaktır.

Çift Camlı Pencere ve Alternatifleri
Çift camlı pencereler yalıtım açısından iyi olsa da maliyeti yüksek olabiliyor. Ama buna para ayırmak istemiyorsanız daha uygun alternatifler de var. Tek katlı pencerenizin üzerine çekebileceğiniz pencere yalıtım filmleri, çift katlı pencere kadar olmasa da yalıtımı iyileştirdiğini söyleyen uzmanlar, bu yöntemin hem kolay hem de ucuz olduğunu belirtiyor. Pencerelerinizin kenarlarında boşluk varsa, onları da köpük veya yapışkanlı süngerlerle kapatabilirsiniz.

Baca Balonları
Evinizde bir şömine varsa, bacasından ısı kaybı olacağını unutmayın. Bu durumda, baca balonları. kullanarak bacanızı kapatıp ısıyı içeride tutabilirsiniz. Baca balonları, şişirildiğinde bacanın içine tam olarak oturan ve havayı dışarı çıkarmayan birer yalıtım aracıdır. Kullanmadığınız zamanlarda bacanızı baca balonuyla kapatıp, şömineyi kullanacağınız zamanlarda ise balonu indirip havasını boşaltabilirsiniz.

Halı Kullanın
Yer zemininin sıcak kalması için ise halılar bu durumda çok etkili bir yöntemdir. Halılar, zeminden kaynaklanan ısı kaybını önleyerek evinizi sıcak tutmanıza yardımcı olur. Özellikle ahşap veya seramik zeminlerde halı kullanmak, hem ayaklarınızın hem de evinizin sıcaklığını artıracaktır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş