Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan yeniden aday

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurdu. Arslan, yaptığı basın toplantısında Kepez Belediyesi'nin başarılarını anlatarak, "Mütevazi olamayacağım ve ben kendimden eminim. Halkıma güveniyorum" dedi.

1403

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği günden bu yana Kepez Belediyesi'nin yaptığı projeleri anlattı. Arslan, içme suyu arıtma tesisi, kuyu açma ve revize çalışmaları, içme suyu toplama deposu, sosyal yardımlar, kültürel etkinlikler, kent mobilyaları, yol çalışmaları, halk çocuk kültür evi, meydan, hizmet binası, refüj ve asansör gibi birçok hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Arslan, bu projelerin toplam değerinin 229 milyon 964 bin lira olduğunu belirtti. Ayrıca Arslan, İzmir'den bir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden iki, Çanakkale Belediyesi'nden beş otobüsü Kepez'e kazandırdığını da ifade etti. Arslan, "3 ay maaş ödeyemez, 6'ıncı ay kaçar diyorlardı. 31 Mart'ta halkımızın takdiri ile yeniden burada olacağım. Bu cümleleri kurarken, yaptığım işlere ve yalandan hoşlanmayan halkıma güveniyorum" dedi.

Kepez Belediyesi'nin borcu azaldı

Kepez Belediye Başkanı Arslan, göreve başladığı dönemde belediyenin borcunun 62 milyon 881 bin TL olduğunu, ancak şu an itibariyle bu borcun 67 milyon 279 bin TL'ye düştüğünü ve belediyenin mali gelirinin 36 milyon TL'den 230 milyon TL'ye yükseldiğini açıkladı. Arslan, bu olumlu gelişmeler sayesinde personel maaşlarının ödendiğini, banka kredi taksitlerinin düzenli olarak ödendiğini ve ayrıca Kepez esnafından alınan mal ve hizmetlerin borcunun kapatıldığını belirtti. Arslan, "O günden bu yana ise ödenmiş borç 8 milyon 774 bin lira. Bu tabloyu teslim aldığımda devletten gelen pay personel maaşına bile yetmiyordu. Bankalara kredi taksitleri vardı. Çanakkale Kepez esnafından 9 Milyon TL iş yaptırmışlar, mal almışlar 2 buçuk yıl geçmiş ve borçları vardı. Bu tablonun sorumlulukları 3 ay maaş ödeyemez, 6'ıncı ay kaçar diyorlardı. 31 Mart'ta halkımızın takdiri ile yeniden burada olacağım. Bu cümleleri kurarken, yaptığım işlere ve yalandan hoşlanmayan halkıma güveniyorum" diye konuştu" dedi.

"Yaptığımız tüm işleri şeffaf bir şekilde paylaştık"

Arslan, "Yaptığımız tüm işleri şeffaf bir şekilde paylaştık. Düzenlenen basın toplantıları ile bütçemizle ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştım. Halkımızı bilgilendirdik ve halkımıza hesap verdik. Ben işimi yapıyorum. Son günlerde seçimin yaklaşması ile ulu orta atılan iftiralar ile halkımızın kalbine şüphe düşürülmektedir. 2 ay önce Kepez Belediyesi için iflas belediyesi dendi ve el broşürleri dağıtıldı. Hemşehrilerim beni aradılar. Toplamda Kepez Belediyesi'nin 131 Milyon borca bulaştığı iddia edildi. Her zaman olduğu gibi halkımıza yalan söylediler" dedi.

Arslan çalışmaları paylaştı

Kepez Belediye Başkanı Arslan, görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları paylaşarak, belediyenin zorlu bir dönemden geldiğini ve birçok alanda iyileştirmeler yapıldığını vurguladı. Bu kapsamda, içme suyu arıtma tesisi, kuyu açma ve revize çalışmaları, içme suyu toplama deposu, sosyal yardımlar, kültürel etkinlikler, kıdem tazminatları, kent mobilyaları, yol çalışmaları, halk çocuk kültür evi, meydan, hizmet binası, refüj ve asansör gibi projeleri hayata geçirdiğini ifade etti. Bu çalışmaların toplam değerinin 92 Milyon 534 Bin TL olduğunu belirten Arslan, güncel fiyatlarla ise 229 milyon 964 bin TL'lik bir katkı sağlandığını kaydetti ve Kepez'e bu çalışmalarla İzmir'den bir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden iki, Çanakkale Belediyesi'nden ise beş otobüs kazandırdığını ifade etti.

Selda Bağcan Cumhuriyet'in 100'ncü yılı için Çanakkale'de olacak

Başkan Birol Arslan, belediyenin gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra düzenlenen kültürel etkinliklerden de bahsederek, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında 29 Ekim akşamı fener alayı ve Selda Bağcan konseri gibi etkinliklerle kutlama yapacaklarını açıkladı. Arslan, çocuk kütüphanesi ve halkevi gibi eğitim odaklı projelerin Kepez'deki çocukların aydınlanmasına katkı sağladığını vurguladı. Halk kütüphanesinin gece saat 24.00'e kadar açık olduğunu belirten Arslan, ekonomik zorluklar ve doğal afetlerle başa çıkarken belediyenin personeline borcunun olmadığını ifade ederek, "Covid yaşadık. Döviz arttı. Ekonomik kriz yaşadık. Enflasyonun bizi ne kadar etkilediğini görüyorsunuz. Deprem, sel, yangın oldu. Tüm bunları yaşarken belediyemizin bir personeline dahi borcumuz yok. Mütevazi olamayacağım ve ben kendimden eminim" diye belirtti.

(Esra Güller)

Paylaş