Kadınlar, Parlayan Kariyerlerini ÇOMÜ'de anlattı

Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen "WIE Kariyerinde Parlayanlar" etkinliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) IEEE Kulübü tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

629

Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) IEEE Kulübü'nün düzenlediği 'WIE Kariyerinde Parlayanlar' etkinliği, önemli isimleri bir araya getirdi. Katılımcılar arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Safiye Ayşe Göker, Kaleseramik Arge Merkezi Destek Yöneticisi Nurcan Uygun Kasçı, Mavras Organic Olive Oil CEO’su Melike As, Kaleseremaik Endüstri Mühendisi Rümeysa Çakmak, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sibel Şengün, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

"Amacımız kadınların toplumdaki rollerini güçlendirmek"

Etkinlik, IEEE Kulüp Başkanı Rümeysa Başaran ve Komite Başkanı Gülbahar Yaman'ın açılış konuşmalarıyla başladı. Başaran, kulübün amaçları, hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verirken, Yaman, etkinliğin amacının kadınların toplumdaki rollerini güçlendirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığı arttırmak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak olduğunu belirtti.

"Cinsiyet eşitliği meselesi sadece kadınların kaderini değil toplumların da kaderini değiştirecek"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, yaptığı açılış konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemini vurgulayarak, kadınların tarih boyunca maruz kaldığı eşitsizlik, şiddet ve ayrımcılığa dikkat çekti. Gökkaya, kadınların bu zorluklarla mücadele etme ve destek olma önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'deki kadın istihdamı ve eğitimine yönelik bazı istatistiksel verilere değindi ve kadına yönelik şiddetin hala temel sorunlardan biri olduğunu belirtti.

Davetli Konuşmacılar ve Kariyer Hikayeleri

Etkinlikte, 'WIE Kariyerinde Parlayanlar' başlığı altında davetli konuşmacılar kendi kariyer gelişimlerini, yaşadıkları zorlukları ve bu zorluklarla nasıl başa çıktıklarını anlattılar.

Programın Sonunda Hediye Taktim Edildi

Konuşmaların ardından konuşmacılara hediye takdim edildi ve Müzikle Etkileşim Kulübünden öğrencilerin verdiği konserle program sona erdi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş