Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans Projesi Hayata Geçiyor

Çanakkale’de kadına yönelik şiddet haberlerinde sıfır tolerans ilkesini benimsemek ve uygulamak için bir proje hayata geçiriliyor. Proje, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezinde düzenlenen protokol imza töreniyle resmen başladı.

694

Çanakkale’de kadına yönelik şiddet haberlerinde sıfır tolerans projesi kapsamında yerel medya çalışanlarına eğitim verilecek. Projenin protokolü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezinde imzalandı.

Medya Çalışanlarına Eğitim Verilecek

Proje ile Çanakkale’de yer alan yerel medya çalışanlarının kadın cinayetleri haberlerini nasıl yansıtmaları gerektiği konusunda bilgilendirilecek. Ayrıca, cinsiyetçi, damgalayıcı, cinayeti gerekçelendirici haber söylemlerinin neler olduğu, bu haber söylemlerinin toplumu yönlendirmede ne kadar önemli olduğu ve görsel kullanımının nasıl yapılması gerektiği konularında da eğitim alacaklar.

Protokol İmza Töreni

Projenin protokolü ÇOMÜ Troya Kültür Merkezinde Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve ÇOMÜ Rektör V. Prof. Dr. Dinçay Köksal tarafından imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Vali İlhami Aktaş, tüm kurumların kadına yönelik şiddete sıfır toleransla çalıştıklarını belirterek, proje hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

(Esra Güller)

Paylaş