İstanbul’da Kar Uyarısı! 28 Ocak’ta Sibirya Soğukları Başlıyor

İstanbul’da kar yağışı için geri sayım başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ocak’ta Sibirya kökenli soğuk havanın etkisini arttıracağını ve kentte yoğun kar yağışı olacağını duyurdu. İşte İstanbul’da kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmeleri…

776

İstanbul’da kar yağışı bekleyenlerin heyecanı giderek artıyor. Ocak ayının son haftasında kentte kar yağışı olacağına dair tahminler, meteoroloji uzmanları tarafından doğrulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ocak’ta Sibirya kökenli soğuk havanın etkisini arttıracağını ve kentte yoğun kar yağışı olacağını duyurdu. Kar yağışının 29 Ocak’ta da devam edeceği ve kent genelinde kar kalınlığının 10-20 cm arasında olacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında 5-10 derece arasında seyredeceği kaydedildi.

Sibirya Soğukları Kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ocak’ta Sibirya kökenli soğuk havanın etkisini arttıracağını ve kentte yoğun kar yağışı olacağını duyurdu. Sibirya soğuklarının Türkiye’ye girişi ise 26 Ocak’ta başladı. 26 Ocak’ta Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağışlar, 27 Ocak’ta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar yağışına dönüştü. 28 Ocak’ta ise Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kar yağışı görülecek. Kar yağışının en yoğun olacağı yerler ise Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’in iç kesimleri olacak.

İstanbul’da Kar Yağışı Ne Zaman Başlayacak?

İstanbul’da kar yağışı için geri sayım başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ocak’ta Sibirya kökenli soğuk havanın etkisini arttıracağını ve kentte yoğun kar yağışı olacağını duyurdu. Kar yağışının 29 Ocak’ta da devam edeceği ve kent genelinde kar kalınlığının 10-20 cm arasında olacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında 5-10 derece arasında seyredeceği kaydedildi. Kar yağışının öğle saatlerinden itibaren şiddetini arttırması ve akşam saatlerinde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

İstanbul’da Kar Yağışına Karşı Alınan Önlemler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışına karşı önlemlerini aldığını açıkladı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışı nedeniyle olası olumsuzluklara karşı 7/24 görev yapacak. İBB, karla mücadele için 1.357 araç ve 7.174 personel ile hazır bekleyecek. Kar küreme ve tuzlama çalışmaları, ana arterler, toplu taşıma güzergahları, hastane, okul ve ibadethane çevreleri, kritik noktalar, yaya üst ve alt geçitleri, metro ve metrobüs durakları, vapur iskeleleri, meydanlar ve yaya yollarında yapılacak. İBB, vatandaşlardan kar yağışı sırasında zorunlu olmadıkça özel araç kullanmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, kış lastiği kullanmalarını, trafik kurallarına uymalarını ve emniyet kemeri takmalarını istedi.

İstanbul’da kar yağışı için geri sayım başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ocak’ta Sibirya kökenli soğuk havanın etkisini arttıracağını ve kentte yoğun kar yağışı olacağını duyurdu. Kar yağışının 29 Ocak’ta da devam edeceği ve kent genelinde kar kalınlığının 10-20 cm arasında olacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında 5-10 derece arasında seyredeceği kaydedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışına karşı önlemlerini aldığını açıkladı. İBB, karla mücadele için 1.357 araç ve 7.174 personel ile hazır bekleyecek. İBB, vatandaşlardan kar yağışı sırasında zorunlu olmadıkça özel araç kullanmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, kış lastiği kullanmalarını, trafik kurallarına uymalarını ve emniyet kemeri takmalarını istedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş