HGS Ücretlerine Yüzde 40 Zam Geliyor

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir zam haberi geldi. Bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre, HGS ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni ücret tarifesi, 19 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

320

Akaryakıt ve enerji tarifelerine yapılan zamlar ve artan enflasyon, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) tarifelerini de etkiledi. Bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre, HGS ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Bu zamlı tarifeler, 19 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.

Bankalar Yeni Tarifeyi Bildirecek

Bankalar, yeni ücret tarifesini bu hafta içerisinde müşterilerine kısa mesaj yoluyla iletmeye başlayacaklar. HGS alt limit fiyatları en son 1 Nisan'da yapılan yüzde 75'lik zamla 175 TL'ye yükseltilmişti. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından HGS limitlerinde güncelleme yapılmasının gerektiği belirtilmişti.

Yetersiz Bakiye Sorunu Önleniyor

Yeni düzenlemeyle, HGS üyelerinin otoyol ve köprü geçişlerinde yetersiz bakiye sorunu yaşamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, otomatik yükleme tutarının 245 TL'ye güncelleneceği ifade ediliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş