Hafize Gaye Erkan evli mi? İşte Merkez Bankası Başkanı’nın eşi ve özel hayatı!

Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olan Hafize Gaye Erkan hakkında merak edilenler var. Hafize Gaye Erkan evli mi? Eşi kimdir? Ne iş yapıyor? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizin için araştırdık. İşte Hafize Gaye Erkan’ın eşi ve özel hayatı!

34711

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olan Hafize Gaye Erkan’ın özel hayatını anlatacağız. Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ABD’de finans alanında başarılı bir kariyer yapmıştır. 27 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Erkan, bu görevi üstlenen ilk kadın olmuştur. Peki, Hafize Gaye Erkan evli mi? Eşi kimdir? Ne iş yapıyor? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz. İşte Hafize Gaye Erkan’ın eşi ve özel hayatı hakkında merak edilenler!

Hafize Gaye Erkan kimdir?

Hafize Gaye Erkan (d. 1982), Türk ekonomist ve mühendis. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olmasının ardından eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etti ve orada finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Bazı ekonomi dergileri tarafından dikkat çeken genç ekonomistler arasında gösterildi. 27 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atandı. Erkan, Merkez Bankası’nın atanan ilk kadın başkan oldu.

Hafize Gaye Erkan evli mi?

Hafize Gaye Erkan evli mi sorusunun cevabı evettir. Hafize Gaye Erkan, Batur Biçer ile evlidir. Hafize Gaye Erkan’ın eşi Batur Biçer de kendisi gibi Endüstri Mühendisi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu’dur. Batur Biçer, 1997 yılında Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra derece ile girdiği Boğaziçi Üniversitesi’nden de 2001’de mezun olmuştur. Batur Biçer ve Hafize Gaye Erkan’ın beraberliklerinin başlangıcı ise Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarına dayanmaktadır.

Hafize Gaye Erkan’ın eşi Batur Biçer ne iş yapıyor?

Hafize Gaye Erkan’ın eşi Batur Biçer, finans sektöründe çalışmaktadır. 2005 yılında ABD’de Princeton Üniversitesi’nde finans mühendisliği konusunda doktora yapan Batur Biçer, Barclays Capital, Goldman Sachs ve Citigroup’da başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Günümüzde halen Napier Park Global Capital’de Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. Batur Biçer, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin de yönetim kurulu üyesidir.

Hafize Gaye Erkan, Türk ekonomist ve mühendis. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ABD’de finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. 27 Temmuz 2023 tarihinde Merkez Bankası Başkanlığı’na atandı. Hafize Gaye Erkan evlidir. Eşi Batur Biçer de kendisi gibi Endüstri Mühendisi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu’dur. Batur Biçer, finans sektöründe çalışmakta ve Napier Park Global Capital’de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

(Saim Tunçman)

Paylaş