Gürbüz “10 Kasım yalnızca bir tarih değildir”

Çanakkale’de 10 Kasım’da Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılı anıldı. Düzenlenen 10 Kasım resmi töreninin ardından alternatif tören gerçekleştirildi.

783

Çanakkale’de 10 Kasım her yıl olduğu gibi gurur ve özlemle anıldı. Atatürk’ün anısına düzenlenen törenin ardından, alternatif tören gerçekleştirildi. Düzenlenen alternatif törende, siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Atatürk anıtının önüne çelenk bıraktı. Törene yediden yetmişe çok sayıda kişi katılım sağladı.

“Milli bir duygunun, birlik ve beraberliğin simgesidir”

Düzenlenen alternatif törende Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz söz aldı. Alternatif törende konuşan Gürbüz “Bugün Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılında onu saygı ve minnetle anmak için bir araya geldik. 10 Kasım sadece bir tarih değil, milli bir duygunun, birliğimizin ve beraberliğimizin bir simgesidir” ifadelerine yer verdi.

“Adaletin sağlanması için daha fazla çaba sarf etme ihtiyacı hissediyoruz”

Konuşmasında aynı zamanda Atatürk’ün ilkelerine yer veren Gürbüz barışın önemine değinerek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız bağımsızlık, milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde ortaya çıkmıştır. Yüce önderimiz ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesiyle bize yol göstermiştir. Bu ilke sadece ülkemizde değil, Dünya genelinde de barışın önemini vurgular. Filistin’den Suriye’ye, her coğrafyada barış için çaba göstermeliyiz. Barış ise hukukun ve adaletin olmadığı yerde mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz dönemde ülkemizde hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması konusunda daha fazla çaba sarf etme ihtiyacı hissediyoruz. Hukukun üstünlüğü demokrasinin temelidir. Ve adaletin sağlanmadığı yerde huzur ve güven zedelenir” diye konuştu.

“Atatürk’ün ilkelerine olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz”

Konuşmasında Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak devam eden Başkan Gürbüz “Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda, onun ilkelerine olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyor aynı zamanda ülkemizde hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması için daha fazla çaba göstermemiz kararlılığımızı ifade ediyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Sağlıklı, mutlu ve daha adil bir dünya dileğiyle” cümlelerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş