Gökhan; "Evimizin anahtarını teslim ettiğimiz bakkaldır esnaf"

Çarşı Caddesi'nde Esnaf İndirim Günleri kapsamında resmi açılış korteji gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da katılım sağladığı korteje vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

1727

Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen Esnaf İndirim Günleri, Çarşı Çaddesi ve Değirmenlik Sokak'ta gerçekleştirilen açılış korteji ile star verdi. Düzenlenen Esnaf İndirim Günleri etkinliği kapsamında, son dönemlerde dünyada olduğu kadar Türkiye'de de yaşanan ekonomik buhran, deprem, pandemi, sel gibi doğal afetlerin getirdiği zorlu sürecin ardından Çanakkaleli esnaflara biraz olsun katkı sağlamak amaçlandı. Yapılan Esnaf indirim Günleri etkinliğinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, etkinliğin anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirerek; "Esnafımız bizim hayat kaynağımız, evimizin anahtarını teslim ettiğimiz bakkal esnaftır, çocuğumuzu bırakıp bir yere gittiğimiz berberdir esnaf dolayısıyla bir kentteki esnafın önemini unutmamalıyız" dedi. Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından ÇAFAD ekibi tarafından dans gösterisi ardından defile gösterisi yapıldı. Yapılan gösteriler vatandaşların beğenisini toplarken, Çanakkale sokaklarında renkli görüntüler ortaya çıktı.

"Kentteki esnafın önemini unutmamalıyız"

Son zamanlarda yaşanılan ekonomik kriz sürecinde esnaflara katkı sağlamak amacıyla organize edilen Esnaf İndirim Günleri kapsamında Çarşı Caddesi'nde kortej düzenlenerek, gösteriler yapıldı. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Gerçekten esnafın işi aşağı yukarı zor. Özellikle 2018'den beri hem ekonomik kriz hem de pandemi süreci esnafımızı gerçekten zor bir duruma soktu. Dolayısıyla bu tür etkinliklerde bir nebze de olsa karınca kararınca, acaba esnafımızı biraz işlerinde hareketlilik olur mu, sezona girerken alışveriş durumları yükselir mi diye böyle bir etkinlik yapılması gerektiği düşünülmüş, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Çünkü esnaf bir kentin olmazsa olmazıdır, esnafımızı yaşatmamız lazım. Esnaf olmazsa işimiz gerçekten zor, şu an bir dükkana girseniz 'cebimde param yok' deseniz, size kalkıp tost ısmarlar ama AVM'de öyle bir şansınız yok, paranız çıkışmadığı zaman yarın gelirsin demez kimse. Esnafımız bizim hayat kaynağımız, evimizin anahtarını teslim ettiğimiz bakkal esnaftır, çocuğumuzu bırakıp bir yere gittiğimiz berberdir esnaf dolayısıyla bir kentteki esnafın önemini unutmamalıyız. Sanki AWM'ler çok uygun fiyata ürün veriyormuş, çok sağlıklı yiyecekler barındırıyor gibisinden bir algı oluştu. Halbuki esnaf bizden biri, kardeşimiz, damadımız, gelinimiz, eniştemiz. Diğer AWM'lerin sahipleri burada değil. Esnafımıza sahip çıkacağız. Bu dar, gelirimizin gittikçe azaldığı günlerde esnafın desteğine ihtiyacımız var, ondan dolayı bu tarz günleri oldukça önemsiyorum" dedi.

Gerçekleştirilen yürüyüşe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Terziler Odası Başkanı Mehmet Budak, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, CHP İl Başkanı Doğan Ateş, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, oda ve sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

(Dilan Kaynak)

Paylaş