Gökhan’dan Düzce Depreminin Yıldönümünde Önemli Açıklama

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Düzce depreminin yıl dönümünde açıklamada bulunarak “depremde ölüm kader değil ihmaldir” dedi.

917

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümünde depreme hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ve hayatımızın bir parçası olduğunu unutmamalıyız” açıklamasında bulundu.

“Ülkemizin deprem kuşağında”

Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden bir tanesi 12 Kasım 1999 Düzce merkezli depremdir. Depremin hazırlıksız olunduğunda ne boyutlarda yıkımlara sebep olabileceğini Düzce’de, İzmir’de, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde ne yazık ki gördük, yaşadık… Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ve hayatımızın bir parçası olduğunu unutmamalıyız. Bu doğrultuda her bir bireyden, ülkemizin yasalarına kadar gerçekçi ve bilimsel önlemler alınmalıdır, uygulanmalıdır. Bu duygu ve düşünceler ile Düzce Depreminin yıldönümünde, kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygı ve sevgiyle anıyor, bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ediyorum. Unutmayalım! Depremler doğal bir olgudur. Ancak depremde ölüm kader değil ihmaldir.”(Saim Tunçman)

Paylaş