Gelibolu Yarımadası'nda Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi Tamamlandı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın "Gazi Köylerde Şifa Çiçekleri Açıyor" projesi kapsamında düzenlenen tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı.

1102

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın "Gazi Köylerde Şifa Çiçekleri Açıyor" projesi kapsamında düzenlenen tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi, 110 kursiyerle birlikte başarıyla tamamlandı. Kursiyerler, BAÇEM'de yapılacak olan uygulama eğitimi sonrasında sertifikalarını almaya hak kazanacaklar.

Eğitim Seddülbahir Kalesi'nde Gerçekleştirildi

16-17 Ekim 2023 tarihleri arasında Seddülbahir Kalesi Tophane Kulesi'nde gerçekleştirilen eğitimde, proje ortağı olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Çiftçi Eğitim ve Tıbbi Aromatik Bitki Merkezi (BAÇEM) eğitmenleri tarafından kursiyerlere teorik bilgiler verildi. Eğitime katılan Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, yerel halkın her daim yanında olduklarını ve projelerle Tarihi Alanın tüm köyleri ile her geçen gün daha güçlü bir konuma geleceğini belirtti. Kaşdemir, talep yoğunluğu ve ilginin kendilerine yeni yapacakları işlerde feyz verdiğini ve önümüzdeki günlerde eğitimin tekrarlanacağını söyledi.

Projenin Hedefleri Neler?

Proje ile alanda tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, genç çiftçi istihdamının arttırılarak iyi tarım uygulamalarının çoğaltılması, gazi köylerinin tarımsal gelirlerini arttırarak köyden kente göçün önüne geçilmesi, ziyaretçiler için alternatif destinasyon noktalarının oluşturulması hedefleniyor.

(Damla Yeltekin)

Paylaş