Filistin’de öldürülen gazeteciler anısına “Gazzete”

Filistin’de yaşanan savaşı belgelemek için ve görev yapan 90’ın üzerinde gazetecinin hayatını kaybetmesinin anısına gazzete.com.tr tarafından ‘Gazzete’ isimli bir çalışma hazırlandı.

1045

Geçtiğimiz günlerde basımı yapılıp dağıtılan ve dijital olarak da ulaşılabilen ‘Gazzete’de, Türk gazetecilerin röportajlarına yer verilirken savaşta görev yaparken hayatını kaybeden gazetecilerin özgeçmişleri de kaleme alındı.

‘Gazzete’nin giriş sayfasında şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın gözü önünde büyük bir soykırıma imza atan işgalciler, Filistin topraklarında yaşananların kayıt altına alınmasını istemediği için doğrudan gazetecileri hedef alıyor. Çünkü çok iyi biliyor ki, gazetecinin kaleminden dökülen bir haber, objektifinden yansıyan bir görüntü attığı tonlarca bombadan çok daha etkili! Filistinli gazeteciler ise, canları pahasına da olsa işgali, zulmü ve soykırımı tüm çıplaklığı ile aktarmayı sürdürüyor. Meslektaşlarımız İsrail’in katil bir devlet olduğunu tüm dünyaya göstermek istedikleri için katlediliyor. Bizler bu inançla mesleklerini icra eden ve işgalci İsrail tarafından öldürülen Filistinli gazetecilerin kısılan sesi olacak, zulmü ve soykırımı haykırmaya devam edeceğiz”

(Haber Merkezi)

Paylaş