Enerjisa Üretim, arıcılara ve çevreye destek olmaya devam ediyor

Enerjisa Üretim, Çanakkale Arıcılar Birliği ile birlikte çalışarak Çanakkale'deki bal ormanlarını koruma ve geliştirme amacıyla önemli bir projeye imza atmıştır. Bu projede Sabancı gönüllüleri, Güzelyalı Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda fidan dikimi ve ekipman desteği sağladı.

1723

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Çanakkale Arıcılar Birliği ile işbirliği yapan Enerjisa Üretim, Çanakkale'deki bal ormanlarını desteklemek amacıyla ekipman ve fidan desteği sağladı. Proje kapsamında Enerjisa gönüllüleri ve Çanakkale Arıcılar Birliği üyeleri, Güzelyalı Köyü yakınındaki ormanlık alanda fidan dikimi gerçekleştirdi. Ayrıca, arıcılara gerekli ekipman desteği de sunuldu.

Enerjisa Üretim Sürdürülebilik Mentoru Mehmet Evren Eynehan, projenin önemine dikkat çekti. Eynehan, arıcılığın biyoçeşitlilik için kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, Enerjisa Üretim olarak bu konuya büyük önem verdiklerini belirtti. Projenin bir parçası olan Çanakkale'deki Lavanta Yolu projesinin yanı sıra, Orman Bölge Müdürlüğü ve Çanakkale Arıcılar Birliği ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bitki Örtüsü Genişliyor

Projede lavanta ve biberiye ekimi gerçekleştirildi. Bitki örtüsünün geniş bir yelpazede olmasının özellikle arıların polenlemesi için kritik olduğuna dikkat çeken Eynehan, bu projenin orman yangınları sonrasında daha da önem kazandığını söyledi. Proje kapsamında, arıcılara kovan ve malzeme desteği sağlandığı gibi arıcılık maskeleri ve uzmanlara yönelik gaz maskeleri de dağıtıldı.

Çanakkale'de 21 Bal Ormanı Hedefi

Enerjisa Üretim, ağaçlandırma çalışmaları ile orman varlığına katkıda bulunmaya devam ediyor. Geçen yıl oluşturulan 2 bal ormanına ek olarak, 2023 yılının sonuna kadar toplam 5 adet bal ormanı için fidan desteğini tamamlamayı hedefliyor. Projede, arıcıların ihtiyaç duyduğu altyapıya da destek verildi. Toplam 150 adet 5 çerçeveli ve iki katlı yerli arılı kovanı arıcılara bağışlandı.

Büyük Hedefler

Çanakkale Arıcılar Birliği üyesi 650 arıcı ve yaklaşık 350 gezgin arıcının yanı sıra, toplamda 1000 arıcı ve ailelerinin faydalanmasının amaçlandığı projede en az 10 bin kovan arı sağımı ile 100 ton bal elde edilmesi hedefleniyor. Enerjisa Üretim, proje kapsamında Çanakkale'de toplam 21 bal ormanını tamamlamayı hedefliyor.

(AA)

Paylaş