Emekliye zamlar için detaylar netleşiyor! Düzenleme ne zaman yasallaşacak?

Emekli maaşlarında yapılacak artışa ilişkin yasal düzenlemenin hazırlığı devam ediyor. Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşı için de bir adım atılması emekliler tarafından bekleniyor.

1691

Milyonlarca emeklinin gözü, Meclis'in açılması ile gündeme gelecek maaş artışına ilişkin yasal düzenlemede. Teklif için son hazırlıklar devam ediyor. Emekliler yasal düzenlemelerin nasıl olacağını merak ediyor. 7 bin 500 lira olan mevcut uygulamada en düşük emekli maaşının yukarı çekilip çekilmeyeceği çalışmanın tamamlanmasıyla belirlenmiş olacak. Bu konudaki çalışmalar, tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine toplantısında görüşülecek. Ardından TBMM'deki süreç başlayacak.

Düzenleme ne zaman belli olacak?

Meclis'in açılmasına sayılı günler kaldı. Bu süre içinde son şekli verilen çalışmanın, yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. TRT Haber'in haberine göre, yasal düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine gelmesi, yılbaşından önce de Genel Kuruldan geçerek yasalaşması bekleniyor.
(Haber Merkezi)

Paylaş