Emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? İşte ödeme tarihleri ve şartları

Emeklilerin merakla beklediği 5 bin TL ikramiye ödemeleri için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu ve TBMM’de kabul edilen yasa ile emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacak. Peki, emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? Hangi emekliler bu ödemeden faydalanabilecek? İşte emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ve şartları…

1308

Emeklilerin gözü kulağı Kasım ayında. Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye ödemelerinin Kasım ayının ilk yarısında yapılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesinin çalışmayan emeklilere verileceğini açıkladı. Emekli ikramiyesinin şartları, tutarı ve ödeme tarihleri haberimizde…

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyesi ödemelerinin ne zaman yapılacağı, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir konu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim’de yaptığı açıklamada, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından, TBMM Genel Kurulu’nda, çalışmayan emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesini öngören madde kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesinin Kasım ayının ilk yarısında yapılacağını ifade etti. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz hariç olmak üzere tüm emeklilerimize 5 bin lira ödeme verilmesini öngören yasa maddesi, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Emekli ikramiyesinden kimler faydalanabilecek?

Emekli ikramiyesinden faydalanabilecek olanlar ve faydalanamayacak olanlar da belli oldu. Buna göre, emekli olup fiilen çalışmaya devam edenler bu uygulamanın dışında kalacak. Yani SGK’dan aldığı emekli maaşının dışında çalışmasından dolayı bir geliri olmayanlar bu ikramiyeyi alabilecekler.

Emekli ikramiyelerinin tutarı da değişiklik gösterecek. Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor. Örneğin; dul olup çocuğu olmayan bir kişiye 3 bin 750 TL, dul olup çocuğu olan bir kişiye 2 bin 500 TL, yetim olan bir kişiye ise bin 250 TL ikramiye ödenecek.

Emekli ikramiyesi nasıl alınacak?

Emekli ikramiyesi ödemeleri, emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına yatırılacak. Emekliler, ikramiyelerini PTT şubelerinden de alabilecekler. Emekli ikramiyesi ödemelerinin tahsis numarasına göre yapılması planlanıyor. Tahsis numarasının son rakamına göre ödeme tarihleri şöyle olacak:

  • Son rakamı 0 olanlar: 1 Kasım
  • Son rakamı 2 olanlar: 2 Kasım
  • Son rakamı 4 olanlar: 3 Kasım
  • Son rakamı 6 olanlar: 4 Kasım
  • Son rakamı 8 olanlar: 5 Kasım
  • Son rakamı 1 olanlar: 8 Kasım
  • Son rakamı 3 olanlar: 9 Kasım
  • Son rakamı 5 olanlar: 10 Kasım
  • Son rakamı 7 olanlar: 11 Kasım
  • Son rakamı 9 olanlar: 12 Kasım

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş