Emekli Maaşları Belli Oldu Mu? İşte Son Dakika Gelişmeleri!

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret 17.002 TL olarak açıklandı. Asgari ücretin belli olmasıyla birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da merak ediliyor. Emekli maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapılması bekleniyor. Emekli maaşlarına refah payı da eklenecek. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı 3 Ocak’ta açıklanacak.

1484

2024 yılında uygulanacak asgari ücret miktarı belli oldu. Yeni yılda asgari ücret 17.002 TL olarak açıklandı. Asgari ücretin belli olmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Emekli maaşları belli oldu mu? sorusunun yanıtı araştırılırken en düşük emekli maaşı son dakika gelişmeleri de yakından takip ediliyor. Milyonlarca emekliye Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla verilen 5.000 TL ikramiyelerden çalışan emeklilerin de yararlanacağı duyurulurken bu paranın 25-29 Aralık haftasında hesaplara yatması bekleniyor. Peki, 2024 yılı emekli maaşları belli oldu mu, ne kadar? Detaylar haberimizde…

Emekli Maaşlarına Zam Oranı Belli Oldu Mu?

Emekliler için zam oranı henüz belirlenmedi. 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,66 olarak biliniyor. Aralık ayı enflasyon verisinin eklenmesiyle emekli zammı oranı belli olacak. Aralık ayının enflasyonu 0 çıksa dahi emekli ve memur bu zamları almaya hak kazanmış oldu. Aralık rakamlarının açıklamasıyla emekli ve memur maaş zamlarının yükselmesi bekleniyor.

Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Asgari ücret zam oranının yüzde 49 olarak açıklanmasının ardından benzer oranda emekli maaşlarına da yeni yılda zam yapılması öngörülüyor. Emekli maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapılması bekleniyor. Bu oran, enflasyon farkı ve refah payını içeriyor. Refah payı, emekli maaşlarının asgari ücret artışından daha az artmasını önlemek için verilen bir ek zam. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı 3 Ocak’ta açıklanacak.

Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranına göre, en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 10.875 TL’ye, 8.000 TL emekli maaşı 11.600 TL’ye, 9.000 TL emekli maaşı 13.050 TL’ye, 10.000 TL emekli maaşı 14.500 TL’ye, 11.000 TL emekli maaşı 15.950 TL’ye, 12.000 TL emekli maaşı 17.400 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Emekli maaşlarına refah payı da eklenecek. Refah payının miktarı ise henüz belli değil.

Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranının belli olmasının ardından, emeklilerin yeni maaşlarını alabilmeleri için banka hesaplarının güncellenmesi gerekiyor. Bu işlem, bankalara göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak, emekli maaşları 5-10 Ocak tarihleri arasında hesaplara yatacak. Emekliler, yeni maaşlarını Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Yapı Kredi, Akbank, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, ING Bank, Şekerbank, Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Türkiye Finans, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım gibi bankalardan alabilecekler. (Haber Merkezi)

Paylaş