Eğitim-Sen’in iddialarına ÇOMÜ’den cevap

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan ve Eğitim-Sen’in iddialarını içeren “ÇOMÜ’de mobbing skandalı” başlıklı haberimizle ilgili ÇOMÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alptekin Yavaş tarafından açıklama yapıldı.  Yavaş açıklamasında Eğitim-Sen iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü. 

3455

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde Eğitim-Sen’in iddialarını içeren “ÇOMÜ’de mobbing skandalı” başlıklı haberimizle ilgili açıklama geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alptekin Yavaş gazetemize gönderdiği yazıda Eğitim-Sen’in iddialarının asılsız olduğunu öne sürerek, “İddialar tümüyle gerçek dışı olup vahim maddi hataları içermektedir. Öncelikle Dr.Öğr.Üyesi Yavuz Erdihan’ın kendisinin açtığı ve farklı öğretim üyeleri tarafından ona karşı açılan soruşturmaların tümü haberde belirtilenin aksine aleyhine sonuçlanmıştır. Dr.Erdihan bu gelişmeleri müteakiben aynı iddiaları içeren bir dilekçeyle Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş, savcılık görevsizlik kararı vermiştir. Haberinizde belirtilenin aksine Dr. Erdihan lehine sonuçlanan bir soruşturma olmamış, aksine soruşturmalardan farklı cezalar almıştır” dedi.

“Tüm akademik eksikliklerine rağmen kadro aldı”

Yavaş açıklamasında söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu ileri sürerek, “Dr. Erdihan, soruşturmalar sonunda haksızlığının, gerçek dışı yalanlarının, akademik yetkinliği ve güvenirliği tüm üniversite tarafından bilinen öğretim üyelerine karşı işlediği iftira, hakaret gibi fiillerinin ortaya çıkmasının verdiği telaş içindedir. Dr.Erdihan mağduriyet maskesi altında hiçbir kanıt sunmadığı gerçekdışı ihtamlarla bizleri karalamak, mesleki itibarımıza gölge düşürmeye çalışmaktadır. Bölümümüzde kendisine tüm akademik eksikliklerine rağmen kadro alma, ders verme vb. konularda yardımcı olunmuştur. Sonuçlanan soruşturmalar da bu durumu ortaya koymaktadır. Kadrosunu almış, –bir ders dışında- istediği dersleri açmış ve halen de bölümde bu dersleri vermektedir. Dr.Erdihan’ın hangi hak kaybına uğrayıp mağdur olduğu, ne biz, ne dekanlığımız, ne de üniversitenin diğer birimleri tarafından anlaşılamamıştır” sözlerine yer verdi.

“Hiçbir kanıt içermeyen tüm bu ithamlar suçtur”

Yavaş son olarak, “Hiçbir kanıt içermeyen tüm bu ithamlar suçtur; Dr. Erdihan’ın çok sık başvurduğu “çamur at izi kalsın” şeklinde konuları çarpıtıp yalanlarla başka bir mahiyete büründürmeye çalışan alışkanlığının bir örneğidir. Bu mesnetsiz ve gerçeği yansıtmayan iftiralara karşı hukuk önünde haklarımızı aramaya devam edeceğimizi gazeteniz aracılığıyla kamuoyunun bilgilerine sunarız” sözlerine yer verdi. (Damla Yeltekin)

Paylaş