Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Serbes, Eğitim Sorunlarına Dikkat Çekti

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için bir açıklama yaptı.  

1107

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için bir açıklama yaptı. Serbes, öğretmenlerin kutlama yapabileceği bir gün olmadığını, iş bırakma ve mevcut durumu protesto ederek geçireceklerini söyledi.

Özlük Hakları İyileştirilsin

Serbes, öncelikli taleplerinin özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu belirtti. Eğitim-İş Başkanı Serbes, “Son süreçte eğitim çalışanları tamamen özlük haklarından yoksun bırakıldılar, sürekli hak kaybı yaşandı. Öğretmenlik meslek kanunu diye bir şey yaptılar. 12 maddeden oluşan bir kanun çıktı ortaya. eğitim bu ülkenin geleceği, geleceği olan çocukları yetiştiren bir sistem. En fazla önem verilmesi gereken sistem. maalesef mevcut hükümet bu konuda tam tersine yapıyor. Olabilince eğitimcileri yıpratmak, mesleklerinden soğutmak ve toplumda giderek itibarsızlaşma çalışmaları mevcut. Dolayısıyla şu anda hiçbiri eğitim çalışanların hiçbiri, memurlar, hizmetli arkadaşlar olsun hayatlarından memnun değiller. O yüzden biz böyle özlük hakları daha sonra ekonomik şartları iyileştirmesi ve tekrardan öğretmenin toplumda hak ettiği yere geçilmesi için taleplerimizi yönetime ileteceğiz” dedi.

Serbes, uzun vadeli planlamanın önemine dikkat çekti

Serbes, Çanakkale’de eğitimle ilgili hiçbir adım atılmadığını, mevcut problemlerin devam ettiğini belirtti. Serbes, “Çanakkale için hiçbir adım atılmıyor. Mevcut problemler devam ediyor. Kalabalık sınıflar, ihtiyaç bakımından eksiklikler, uzun vadeli bir planlama olmadığı için ısrarla yeni okul binaları yapamıyoruz. Şuanda Milli Eğitim’in tek bulduğu çözüm okulları bir araya getirip okul birleştirme veya okul kapatma. Bu şekilde öğretmenler norm sorunu yaşıyor, öğrenciler kalabalık sınıf sorunu yaşıyor. 2023- 2024 yılına yakışır yeni okullar yapmak varken tam tersi Çanakkale Milli Eğitim günü kurtarma çabası içerisinde ilerliyor. O yüzden Çanakkale’ye Milli Eğitim’in şu an için okulların pozitif yönde ilerlemesine yönelik yaptığı hiçbir şey yok” diye belirtti.

“Beyaz önlük harcaması yerine öğrencilere bir öğün yemek verilebilir”

Serbes, ‘beyaz önlük’ uygulamasına dair eleştirilerini belirterek, “Beyaz önlük, Hükümetin Öğretmenleri pek tek tipleştirme çabasıydı. Özellikle kadın öğretmen arkadaşlarımıza yönelik etek boyuna müdahale, pantolon darlığına yönelik müdahalenin farklı yoldan yerine getirme çabasıydı. Sanırım tepkiler veya başka olumsuzluklar nedeniyle önlük uygulaması yerine getirmiş değil. Okullara önlük gelmediğini duyuyoruz. Bunun yerine bizim öğrencilerimizin mesela en yoğun şu anda eksikliği, ‘Okullarda bir yemek ihtiyacını karşılanmaması’ öğretmenlere beyaz önlük dayatması yapılacağına o önlüklere harcanan para öğrencilere harcanabilir. Öğrencilere bir öğün yemek verilebilir. Birçok sorun varken kalkıp öğretmenin önlüğüyle, kıyafetiyle uğraşmak bu yüzyılda bir Milli Eğitim Bakanlığı’na yakışan uygulama değil. Bu harcama ile çocuklar en azından okulda aç gezmez.(Damla Yeltekin)

Paylaş