Dünyanın En Uzun Kadını Kim? Boyu Kaç? İşte Merak Edilenler

Dünyanın en uzun kadını kimdir? Boyu kaç santimetre? Hangi ülkede yaşıyor? Bu soruların cevaplarını merak edenler için bu makaleyi hazırladık. Dünyanın en uzun kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi’nin hayatı, hastalığı ve başarıları hakkında bilgiler veriyoruz.

989

Dünyanın en uzun kadını kimdir, boyu kaç santimetre? Hangi ülkede yaşıyor? Bu soruların cevaplarını merak edenler için bu makaleyi hazırladık. Dünyanın en uzun kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi’nin hayatı, hastalığı ve başarıları hakkında bilgiler veriyoruz.

Dünyanın En Uzun Kadını Rumeysa Gelgi

Dünyanın en uzun kadını unvanını taşıyan Rumeysa Gelgi, 1997 yılında Karabük’te doğdu. 2 metre 15 santimetrelik boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Gelgi, Weaver Sendromu adı verilen bir genetik hastalığa sahip. Bu hastalık nedeniyle Gelgi’nin boyu, kemikleri ve iç organları normalden çok daha hızlı büyüyor. Gelgi, henüz 9 yaşındayken 2 metreden uzundu.

Gelgi, boyunun getirdiği zorluklara rağmen hayata pozitif bakıyor ve başarılı bir öğrenci olmaya çalışıyor. Gelgi, 2014 yılında liseyi bitirdi ve aynı yıl Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun kadını olarak tescillendi. Gelgi, bu unvanı almak için ABD’den gelen bir heyet tarafından ölçüldü ve sertifikasını aldı.

Gelgi, eğitimine devam etmek istiyor ve psikoloji bölümünde okumak istediğini söylüyor. Gelgi, aynı zamanda resim yapmayı, şiir yazmayı ve müzik dinlemeyi seviyor. Gelgi, boyu nedeniyle bazı sağlık sorunları yaşıyor ve düzenli olarak doktor kontrolünden geçiyor. Gelgi, boyu ile ilgili olarak “Ben böyle doğdum, böyle mutluyum. Allah böyle yaratmış, ben de böyle kabul ediyorum.” diyor.

Dünyanın En Uzun Kadını Rumeysa Gelgi’nin Başarıları

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi, sadece boyu ile değil, başarıları ile de dikkat çekiyor. Gelgi, lise eğitimi sırasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen proje yarışmasına katıldı ve “Türkiye’nin Enerji Kaynakları” adlı projesi ile birincilik ödülü kazandı. Gelgi, ayrıca Karabük Valiliği tarafından verilen “Yılın Öğrencisi” ödülüne de layık görüldü.

Gelgi, boyu ile ilgili farkındalık yaratmak ve toplumsal dayanışmayı artırmak için çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de katılıyor. Gelgi, 2018 yılında Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen “Engelsiz Yaşam” etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı. Gelgi, aynı yıl Karabük Belediyesi tarafından verilen “Yılın Kadını” ödülünü de aldı.

Gelgi, dünyanın en uzun kadını olmasının yanı sıra, başarılı, çalışkan, azimli ve hayat dolu bir genç kız olarak da örnek alınması gereken bir kişilik. Gelgi, hayallerinin peşinden koşuyor ve boyunun kendisine engel olmasına izin vermiyor. Gelgi, dünyanın en uzun kadını olarak tarihe geçtiği gibi, başarıları ile de tarihe geçmeyi hedefliyor.

Dünyanın En Uzun Kadını Rumeysa Gelgi Hakkında Merak Edilen Sorular

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi hakkında merak edilen bazı sorular ve cevapları şöyle:

Rumeysa Gelgi’nin boyu kaç santimetre?

Rumeysa Gelgi’nin boyu 2 metre 15 santimetre.

Rumeysa Gelgi hangi hastalığa sahip?

Rumeysa Gelgi, Weaver Sendromu adı verilen bir genetik hastalığa sahip.

Rumeysa Gelgi hangi ülkede yaşıyor?

Rumeysa Gelgi, Türkiye’nin Karabük ilinde yaşıyor.

Rumeysa Gelgi hangi bölümde okumak istiyor?

Rumeysa Gelgi, psikoloji bölümünde okumak istiyor.

Rumeysa Gelgi’nin hobileri neler?

Rumeysa Gelgi, resim yapmayı, şiir yazmayı ve müzik dinlemeyi seviyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş