Diş Hekimliği Fakültesi'nde kepler fırlatıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

420

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni düzenlendi. ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tunalı, Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Süleyman Sami Doğangün, akademik ve idari personel ile öğrenci velileri katıldı.

“Hayatımın şansını buldum”

Mezun öğrencilerin hazırlamış olduğu Mezuniyet Videosunun izlenmesinin ardından dönem birincisi Diş Hekimi Melis Altun “Bugün ilkokuldan beri hayalini kurduğum mesleğe ulaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Çanakkale’ye gelmeden önce sadece diş hekimi olarak buradan ayrılacağımı düşünüyordum ancak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sayesinde mesleğimi, kim olduğumu buldum. Hayatımın şansını buldum” ifadelerini kullanarak bu süreçte destekçileri olan tüm akademisyen hocalarına mezun arkadaşları adına teşekkür etti.

“Mezun olan arkadaşlarımız artık meslektaşlarımız”

ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tunalı ise konuşmasında, “Diş Hekimliği okumak beş yıllık zor bir süreçtir ve bugün burada mezun olan arkadaşlarımız artık meslektaşlarımızdır. Kendilerini kutluyorum” dedi.

“Yenilikçi diş hekimleri olarak topluma hizmet edecekler”

Törende bu mutluluğu ve gururu paylaştığını ifade eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, fakülte imkanlarının öğrencilerin eğitim öğretimi adına geliştirildiğini, ileri teknoloji ürünlerin kullanımının yanı sıra tüm akademisyenlerin titizlikle bu süreci yürüttüğünü vurguladı. Erenoğlu, Mezun öğrencilerimiz meslek hayatlarında etik değerlere bağlı, donanımlı, yenilikçi diş hekimleri olarak topluma hizmet edecekler ve bizlerin bu konuda inancı tamdır. Bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” diyerek tüm mezun öğrencileri kutladı. Açılış konuşmalarının sona ermesiyle tören müzik dinletisi ile devam etti.

Kepler havada uçuştu

Ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve fakülte dönem birincisi Melis Altun tarafından Mezuniyet Kütüğüne birincilik plakasının çakılmasından sonra birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile mezun olan öğrencilere diploma ve hediye takdim edildi. Mezuniyet töreni, Diş Hekimliği andının okunması, kep atma ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş