Diş Hekimleri Odası’ndan açıklama: “Meslektaşlarımız adına üzüntülüyüz”

Çanakkale’de diş kliniklerinin isim hakkı skandalı, Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer ve babası Edip Özsüer’in 10 civarında diş kliniğinin isim hakkını tescil ettirmesiyle ortaya çıktı. Diş Hekimleri Odası, konunun takipçisi olduklarını ve maddi kayba uğramadan çözülmesi gerektiğini belirtti. Genç diş hekimleri ise mağduriyetlerini dile getirdiler.

1364

Çanakkale’de Diş Hekimliği mesleğine yeni başlayan ve klinik açan diş hekimlerinin, kliniklerine verdikleri isimlerin başkası tarafından alındığını öğrenmeleri büyük tepki çekti. Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer ve babası Edip Özsüer’in 10 civarında diş kliniğinin isim hakkını tescil ettirmesi, genç diş hekimlerini mağdur etti. Diş Hekimleri Odası, konunun takipçisi olduklarını ve maddi kayba uğramadan çözülmesi gerektiğini belirtti.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Doğangün, yaşanan skandal ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üzücü olayla ilgili taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda diş kliniklerinin isim hakkını tescil ettiren Sn. Başkan Vahap Özsüer tarafından konunun üyemiz Diş Hekimlerinin maddi kayba uğratmadan çözüleceği sözünü aldık” dedi. Doğangün, Diş Hekimliği mesleğinin zor ve pahalı bir eğitim süreci sonucunda yapmaya hak kazanılan ve icra aşamasında da çok güç şartlarda çalışılan bir iş kolu olduğunu vurguladı. Doğangün, “Günümüz ekonomik şartları da düşünüldüğünde büyük maddi yatırımlar sonucu kurulan kliniklerde, küçük gelirlerle yürütülmeye çalışılan bu işte meslektaşlarımızın böyle bir sorunla karşılaşması son derece üzücü oldu” ifadelerini kullandı.

Siyasi partinin il başkanı olması dikkat çekti

Skandalın bir diğer boyutu ise, isim hakkını tescil ettiren kişilerin Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer ile babası Edip Özsüer olmasıydı. Diş Hekimliği alanına ilişkin bir eğitimleri olmamasına rağmen 10 civarında diş kliniğinin isim hakkını alarak dolaylı da olsa maddi çıkar sağlamaya çalışan konumunda olan Özsüer’ler, ülke yönetimine aday olan bir siyasi partinin il başkanlığı görevini de yürütüyor. Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Doğangün, bu durumun çok daha dikkatli olması gerektiğini hepimize gösterdiğini belirterek, “Çanakkale Diş Hekimleri Odası Yönetimi olarak bunun talihsiz bir kaza olduğunu, haberinizde adı geçen oda üyemizin konuyla ilgisi olmadığını düşünüyor, diş kliniklerinin maddi zarar görmeden çözüleceği yönündeki sözleri takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.

Genç diş hekimleri mağdur oldu

Skandalın mağdurları ise, kendi kliniğini açan birçok genç diş hekimi oldu. İsim haklarının (patent) klinik açtıkları döneme denk geldiğini ve mağduriyet yaşadıklarını dile getiren genç diş hekimlerinin bazıları konuyla ilgili itirazlarını Türk Patent Enstitüsü’ne yaptılar. Ancak bu süreçte hem zaman hem de para kaybına uğradıklarını belirttiler. Genç diş hekimleri, kliniklerine verdikleri isimlerin başkası tarafından alınmasının hem meslek etiği hem de hukuk açısından kabul edilemez olduğunu söylediler.

(Esra Güller)

Paylaş