Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı! Kara para aklama operasyonunda son dakika gelişmesi

Dilan Polat ve Engin Polat kimdir? Dilan Polat ve Engin Polat neden tutuklandı? Dilan Polat ve Engin Polat’ın mal varlığı ne kadar? Dilan Polat ve Engin Polat’ın son durumu ne? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

2554

Sosyal medyada lüks yaşamlarıyla dikkat çeken Dilan Polat ve Engin Polat çifti, kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurma iddialarıyla gözaltına alındı. Çiftin mal varlıklarına el konuldu, yurt dışına çıkışları yasaklandı. Peki, Dilan Polat ve Engin Polat kimdir? Neden tutuklandılar? İşte operasyonun detayları…

Dilan Polat ve Engin Polat neden tutuklandı?

Dilan Polat ve Engin Polat, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler sonucunda kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü iddialarıyla soruşturulmaya başlanmıştır. MASAK ön raporunda, çiftin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildiği belirlenmiştir. Ayrıca çiftin şirketlerinin vergi beyannamelerinde usulsüzlük yapıldığı, gelir-gider dengesizliği olduğu, futbol bahisleriyle ilgili şüpheli işlemler yapıldığı tespit edilmiştir.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, çiftin tüm mal varlıklarına el konulmuş ve yurt dışına çıkışları yasaklanmıştır. Soruşturma devam ederken, çift hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. 31 Ekim 2023 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve Engin Polat ikametlerinde gözaltına alınmıştır. Çiftin elleri kelepçelenerek emniyete götürüldüğü görülmüştür.

Polat çiftinin mal varlıklarına el konuldu

Polat çiftinin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkışlarının yasaklandığı duyurulmuştu. MASAK ön raporunda, çiftin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildiği belirtildi. Vergi müfettişleri, çiftin iş yerleri ve evinde aramalar yapmıştı. Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla şirketlere ait 22 milyon 372 bin liraya el konuldu.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın sosyal medya fenomenliği

Polat çifti, sosyal medya hesaplarında paylaştıkları lüks yaşam tarzlarıyla takipçilerinin ilgisini çekmişti. Çift, yaptıkları seyahatlerden, giydikleri markalı kıyafetlere, bindikleri lüks araçlardan, aldıkları pahalı hediyelere kadar her şeyi paylaşıyordu. Çiftin Instagram hesaplarında 1 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Dilan Polat ve Engin Polat kimdir?

Dilan Polat ve Engin Polat, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla tanınan bir çifttir. Dilan Polat, 1994 yılında Ordu’da doğmuştur. 2015 yılında İstanbul’a taşınmış ve Engin Polat ile evlenmiştir. Engin Polat ise 1989 yılında İstanbul’da doğmuştur. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin sahibidir.

Polat çiftinin sosyal medyada lüks içindeki ihtişamlı yaşamlarını sergiledikleri fotoğraf ve videolarla dikkat çekmiştir. Çift, yurt içi ve yurt dışında yaptıkları tatiller, giydikleri marka kıyafetler, bindikleri lüks araçlar, takıldıkları mekanlar, aldıkları hediyeler ve verdikleri partilerle takipçilerini etkilemiştir. Dilan Polat’ın Instagram hesabında 1 milyon 200 bin, Engin Polat’ın ise 600 bin takipçisi bulunmaktadır.

Polat çiftinin son durumu ne?

Dilan Polat ve Engin Polat, gözaltına alındıktan sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında ifadeleri alınmıştır. Çiftin ifadelerinde suçlamaları reddettikleri, şirketlerinin yasal faaliyetler yürüttüğünü, lüks yaşamlarının kaynağının da ticari gelirleri olduğunu savundukları öğrenilmiştir. Çiftin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirilmiştir. (Haber Merkezi)

Paylaş