ÇOMÜ Hastanesi'nde Son Teknolojiyle Omurga Cerrahisi!

ÇOMÜ Hastanesi'nde dünya standartlarında minimal invaziv omurga cerrahileri uygulanıyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nde cerrah olan Dr. Tayo Sulaiman, ÇOMÜ Hastanesi'nde Dr. Hüseyin Yener Erken'in ameliyatlarına gözlemci olarak katıldı.

1409

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi, Türkiye'de ve dünyada sayılı merkezde yapılabilen minimal invaziv omurga cerrahisi alanında dünyanın önde gelen teknolojilerini kullanarak uluslararası bir başarıya imza atıyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nden gelen cerrah Dr. Tayo Sulaiman, bu başarılı uygulamaları yakından gözlemlemek üzere ÇOMÜ Hastanesi'ni ziyaret etti ve Ortopedi ve Travmatoloji Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yener Erken'in ameliyatlarına katıldı.

Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisi

Yenilikçi Bir Yaklaşım Dünya genelinde sınırlı sayıda merkezde uygulanan ve Prof. Dr. Hüseyin Yener Erken tarafından rutin olarak gerçekleştirilen endoskopik tam kapalı omurga cerrahisi, omurga sorunlarının tedavisinde devrim niteliğinde bir yaklaşım sunuyor. Bu teknik, sadece 1 cm'lik kesilerle omurga problemlerini vida ve implant yerleştirmeden tedavi etme olanağı sunuyor. Bu sayede kas ve normal dokulara minimal zarar verilerek hastaların iyileşme süreleri kısaltılıyor ve normal yaşamlarına hızla dönmeleri sağlanıyor.

Yeni yöntem büyük ilgi görüyor

ISMISS Derneği'nin Türkiye Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Yener Erken, bu tekniklerin geliştirilmesi konusundaki çabalarını sürdürüyor ve minimal invaziv omurga cerrahisi ameliyatlarının hem hastalar hem de cerrahlar arasında büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Başhekimden Destek

İnovasyonun öncüsü bu başarılı cerrahi operasyonların ÇOMÜ Hastanesi'nde gerçekleştirilmesini sağlayan Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz'a, dünyada kullanılan son teknolojik ameliyat ekipmanlarını kuruma kazandırdığı için teşekkürlerini ileten Dr. Erken, hastaların en iyi sağlık hizmetini alabilmeleri için inovasyon ve teknolojiye verilen bu destekten dolayı minnettarlığını dile getirdi.

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş