ÇOMÜ'de Uluslararası Öğrenciler, Tarihi Alanı Keşfetti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne gelen değişim öğrencileri, "2023 Yılı Erasmus Günleri" etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Savaşları Tarihi Alanı'nı ziyaret etti.

1559

ÇOMÜ'ye farklı ülkelerden gelen değişim öğrencleri, "2023 Yılı Erasmus Günleri" faaliyetleri sırasında, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı rehberliğinde önemli tarihi mekanları keşfettiler. Şehit Onbaşı Heykeli, Alçıtepe 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi, 1915 Siper Canlandırması, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Kalesi, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı - Atatürk'ün Saatinin Parçalandığı Yer gibi önemli noktaları ziyaret ederek tarihi ve kültürel bir deneyim yaşadılar.

Almanya, Çekya, İtalya, Japonya, Kazakistan, Polonya, Slovakya'dan gelen öğrenciler, Erasmus, Freemover ve üniversitenin ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında ÇOMÜ'de öğrenim görüyorlar ve dönem boyunca çeşitli etkinliklere katılmayı planlıyorlar. Bu ziyaret, uluslararası öğrencilerin Çanakkale'nin tarihi ve kültürel mirasını daha yakından tanımalarını sağladı.

(Esra Güller)

Paylaş