ÇOMÜ'de açılış kokteyli gerçekleşti

ÇOMÜ Devlet Konservatuarı 2023-2024 Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikler Tanıtım Toplantısı ile Sezon Açılış Kokteyli düzenlendi.

867
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarı 2023-2024 Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikler Tanıtım Toplantısı ile Sezon Açılış Kokteyli, Nedime Hanım Konağı bahçesinde gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Sezon Açılış Kokteyline; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, akademisyenler ve sanatseverler katılım sağladı.

Karakaya; "181 bilimsel ve sanatsal faaliyet yer aldı"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya; "Sezon içerisinde 60'ı Çanakkale'den, 60'ı şehir dışından olmak üzere 120 sanatçının katkılarıyla planlanan 181 bilimsel ve sanatsal faaliyet yer aldı. Çanakkale'nin kültür ve sanat faaliyetlerine destekte bulunmaya çalışıyoruz" dedi. Prof. Dr. Karakaya, emeği geçen sanatçılara ve katılım sağlayan sanatseverlere teşekkürlerini iletti.

Rektör Erenoğlu konservatuarın amacına değindi

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise; "Devlet Konservatuarımız, Üniversitemizin sürekli kendini yenileyen, kentimize dokunan ve Çanakkale'nin her noktasında, çok sayıda etkinlik gerçekleştiren bir Müdürlüğümüzdür. Bu kapsamda, Konservatuarımızın amacı, Üniversitemizi tercih eden ve aynı zamanda özel yetenek sınavı ile aldığımız gençleri nitelikli bir sanat eğitimi sonucunda Ülkemize kazandırmaktadır" dedi ve katkı sunanlara teşekkürlerini iletti.

Türk-Japon Dostluk Konseri yapıldı

Açılışın ardından heyet, Troya Kültür Festivali bünyesinde gerçekleştirilen fotoğraf sergisini gezerek "Türk-Japon Dostluk Konseri"ni dinledi. Konserin başında ÇOMÜ Japonca Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Melek Çelik "Türk Japon İlişkilerinin Tarihi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlik, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, Merve Eken Küçükaksoy, Natauko Doi ve İlknur Mert'in verdiği "Türk Japon Dostluk Konseri"nin ardından sona erdi.
(Duygu Yılmaz)
Paylaş