CHP’li Muharrem Erkek; “A’dan Z’ye değişim” 

CHP Parti Meclisi Üyesi Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, partinin değişim ve yenilenme ihtiyacına vurgu yaptı. Erkek, “A’dan Z’ye değişim. Örgütlerimizden genel merkezimize kadar” dedi.

1666

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çanakkale İl Kongresi, 2023 yılında yapıldı. Kongrede konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Muharrem Erkek, partinin bu ucube sistemi değiştirmek için mücadele ettiğini, ancak bunu başarmak için değişim ve yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

“Türkiye bu sistemde devam edemez”

Erkek, kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin mevcut sistemde devam ettiği sürece yoksullaşacağını, bu tabloyu değiştirmek için CHP’nin Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğunu belirtti. Erkek, “Bütün mücadelemiz bu ucube sistemi değiştirmek için. Bu seçimde başaramadık ama inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılında bunu mutlaka başaracağız” dedi.

“A’dan Z’ye değişim”

Erkek, partinin önünde yerel seçimler, cumhuriyetin 100’üncü yılı ve tarihi bir kurultay olduğunu hatırlatarak, partinin her zaman değişimin gücü ile hareket ettiğini vurguladı. Erkek, “Yenilenme deyin değişim deyin. Ama mutlaka bunu başarmak zorundayız. Halkın ne istediğini görerek, bilerek siyaset yapmak zorundayız. Herkes çok mücadele etti. Herkes çok çalıştı. Genel Başkanımız dahil. Gece gündüz demeden…Ama Cumhuriyet Halk Partisi zamanı geldiğinde yapısal sağlıklı yenilenmeyi ve değişimi gerçekleştirecektir. A’dan Z’ye değişim. Örgütlerimizden genel merkezimize kadar” diye konuştu.

“Atatürk ile sosyal demokrasinin sentezini çok iyi yapacağız”

Erkek, partinin iki pınardan beslendiğini, bunların Atatürkçülük ve evrensel sosyal demokrasi olduğunu ifade etti. Erkek, “Atatürk ile sosyal demokrasinin sentezini çok iyi yapacağız. Halkçılık, Devrimcilik, Laiklik ilkelerimizi ön plana çıkaracağız. Başaracağız” dedi. Erkek, partinin olağanüstü zor bir dönemden geçtiğini, ancak umutsuzluğa kapılmadan birlik ve beraberlik içinde ayağa kalkacağını sözlerine ekledi.(Damla Yeltekin)

Paylaş