CHP'li Ateş, "Amaçları Ülgür Gökhan ile aramızı açmak"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın adaylık tartışmalarıyla ilgili önceki dönem CHP İl Başkanı Doğan Ateş, “Buradaki amaç Ülgür Gökhan ve beni birbirimize düşürmek ki bu emellerine asla ulaşamazlar. Ülgür Gökhan’ın adının geçtiği yerde düğmemizi ilikler, destekleriz” dedi.

1567

Yerel seçimlere kısa bir süre kala aday adaylıkları açıklanmaya devam ediyor. Kent gündeminde bu akşam saatleri itibari ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın önümüzdeki seçimlerde adaylık tartışması yer aldı. Önceki dönem CHP İl Başkanı ve İl Sekreterliği görevini üstlenen Doğan Ateş, “Ülgür beyin kendi ağzından resmi olarak yapmadığı bir açıklamayı, benim yaptığım gibi bir algı yönetimi oluşturuluyor. Ülgür beyin yeniden adaylığı söz konusu olması halinde asla bir aday çıkarmayacağımızı ve Ülgür beyi destekleyeceğimizi biliyor” dedi.

“Bu açıklama ancak Ülgür Gökhan tarafından yapılır”

CHP’li Ateş, basında yer alan haberlere ilişkin, “Bu haberlerde bir ahlaksızlık var. Ben o paylaşımı kapalı 15-20 kişilik bir whatsapp grubunda yaptım. Yarın 16.30’da konuyla ilgili bir bilgilendirme, değerlendirme anlamında toplantı düzenliyoruz. Gruptan bir kişi sızdırmış. Orada yazdığımız yasa dışı bir şey değil, gizli bir şey değil. Burada etik olmayan şu; Ülgür beyin kendi ağzından resmi olarak yapmadığı bir açıklamayı, benim yaptığım gibi bir algı yönetimi oluşturuluyor. Yanlış olan bu. Gazetecilerin burada yaptığı şey bu. Böyle bir şey gördüklerinde, paylaşımı yapan kişiye bir telefon açılır, sorulur, ‘Elimize böyle bir şey geçti. Durum nedir?’ diye. Ülgür bey adına ben böyle bir açıklama yetkilisi değilim, haddim değil. Bu ancak Ülgür Gökhan tarafından yapılır. Özel ortamda söylenen şeyleri açıklama hakkı benim değil. İrfan beyin adaylığı gündemde. Kesin gibi. Yarın arkadaşlarımızla tartışacağız ki yüzde 99 sağlanmış durumda. Açıklanacak. Durum bu” dedi.

“Burada Ülgür başkana bir haksızlık var”

Ateş, kapalı bir görüşmenin basına sızdırıldığını ifade ederek, “Ben buna çalma diyorum. Hırsızlık bıu. Kapalı whatsap gruplarındaki yazışmaları, dışarıya sızdırmanın yasal olarak suç. Bir kişi bir şekilde sızdırmış. Neden sızdırdı, niye sızdırdı? Çok da ilgilenmiyorum. Beni ilgilendiren kısmı etik olmayan bir davranışı, birkaç gazetecinin kopyalayıp haber yaptırmaları. Burada Ülgür başkana bir haksızlık var. Kendisinin yapması gereken bir açıklamayı; sanki başkan resmi bir açıklama yapmış da ben ondan önce yapmışım gibi yansıtılması hoş değil. Sözlü olarak ifade etmiştir ama bunu yazmak da doğru değil. Motivasyon amaçlı yazdım. Ben ve İrfan bey de dahil, Ülgür beyin yeniden adaylığı söz konusu olması halinde asla bir aday çıkarmayacağımızı ve Ülgür beyi destekleyeceğimizi biliyor. Ülgür beyin olmaması halinde de İrfan beyi destekleyeceğimizi de arkadaşlarımız biliyor” dedi.(Damla Yeltekin)

Paylaş