CHP Gençlik Kolları 1980 Öncesi Üyeleri Mücadeleye Davet Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2023 Genel Seçimlerini kaybettikten sonra içsel sorunlarla karşı karşıya. CHP Gençlik Kolları'nın eski başkanı Hüseyin Öztürk, partinin Cumhuriyet Devrimleri'ne karşı olan kişilerle dolu olduğunu ifade ederek, bu durumun üzücü olduğunu belirtti.

756

1980'li yıllarda CHP Gençlik Kolları'nda mücadele eden eski üyeler, parti politikalarının ve ideolojisinin değiştiğini ve artık ülkenin temel değerlerini temsil etmediğini vurgulayarak 1980 Öncesi Gençlik Kolları olarak yeniden mücadeleye çağırdılar.

Sorunların Çözümü İçin İlkeler Belirlemek Gerekiyor

Hüseyin Öztürk, "Bugün partimizin ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntı ve açmazları üzülerek izlemekte, çözüm ve çıkış yolları üzerinde düşünmekte, bu doğrultuda fikir üretmekteyiz" dedi. Partinin temel değerlerini temsil etmeyen yöneticilerin seçildiğine dikkat çekti.

Parti İçi Demokrasi Yok Ediliyor

Öztürk, parti içi demokrasinin ortadan kaldırılmasıyla, atanmış kişilerin partiyi halktan uzaklaştırdığını ve seçimlerdeki başarısızlıkların yanlış strateji, politika ve taktiklerden kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, parti içinde örgütlenme ve güçlenme çabalarının önünün tıkanması, liyakatin ortadan kaldırılması ve önseçimlerin engellenmesi gibi sorunlara da değindi.

Sosyal Demokrat İlkelerin Geri Dönmesi İçin Çaba

Hüseyin Öztürk, partinin Sosyal Demokrat ilkelere geri dönmesi, emekten yana toplumsal güçlerle işbirliği yapılması ve sol değerlerin tekrar partide önemli bir rol oynaması gerektiğini savundu.

2024 Yerel Seçimleri Öncesi Çağrı

Eski Gençlik Kolları Başkanı, 2024 yerel seçimlerine de değinerek, partinin kurucu değerlerinin ve ilkelerinin kamuoyuna hatırlatılması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Kuva-yı Milliye" ruhunun yeniden partiye kazandırılması gerektiğini ifade etti. Örgütün etkili olabilmesi için parti içi demokrasi mekanizmalarının kurulması gerektiğini belirtti.

Sonuç ve Çağrı

Sonuç olarak, Hüseyin Öztürk, milyonlarca duyarlı insanı CHP'nin ve ülkenin geri kazanılması için ortak bir mücadeleye çağırdı. "CHP'nin altı oku bütün çıkış yollarını açar" diyerek, partinin temel ilkelerine sadık kalmanın önemini vurguladı.

(Esra Güller)

Paylaş