CHP Ankara İl Başkanlığı için kıyasıya yarış! CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol kimdir?

CHP Ankara İl Başkanlığı’nın 38. Olağan Kongresi’nde Ümit Erkol ve Sercan Çığgın arasında çekişmeli bir seçim yaşandı. Kongrede, Genel Merkez’in desteklediği Ümit Erkol, 340 oy alarak yeni il başkanı seçildi. Sercan Çığgın ise 241 oyda kaldı. Peki, Ümit Erkol kimdir? Sercan Çığgın neden kaybetti? CHP Ankara İl Kongresi’nde neler oldu? İşte detaylar…

1089

CHP Ankara İl Başkanlığı’nın 38. Olağan Kongresi’nde Ümit Erkol ve Sercan Çığgın arasında çekişmeli bir seçim yaşandı. Kongrede, Genel Merkez’in desteklediği Ümit Erkol, 340 oy alarak yeni il başkanı seçildi. Sercan Çığgın ise 241 oyda kaldı. Ümit Erkol, doktor olan ve uzun yıllardır CHP’de görev yapan bir isim. Sercan Çığgın ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olan ve parti içindeki bazı kesimlerle sorunlar yaşayan bir isim. CHP Ankara İl Kongresi’nde neler oldu? İşte detaylar…

Ümit Erkol kimdir?

Ümit Erkol, 1974 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. 2008 yılında CHP’ye üye oldu. 2014 yılında CHP Ankara İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2018 yılında ise CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı oldu. 2020 yılında yapılan CHP Ankara İl Başkanlığı seçiminde aday oldu ancak Sercan Çığgın’a kaybetti. 2023 yılında yapılan CHP Ankara İl Başkanlığı seçiminde ise Genel Merkez’in desteğini alarak aday oldu ve kazandı.

Sercan Çığgın neden kaybetti?

Sercan Çığgın, 1977 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2002 yılında CHP’ye üye oldu. 2014 yılında CHP Ankara İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2019 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili oldu. 2020 yılında yapılan CHP Ankara İl Başkanlığı seçiminde aday oldu ve kazandı. Ancak, görev süresi boyunca parti içindeki bazı kesimlerle sorunlar yaşadı. Özellikle, Mansur Yavaş’ın belediyecilik anlayışına uyum sağlayamadığı ve parti örgütüyle iletişim kuramadığı eleştirildi. 2023 yılında yapılan CHP Ankara İl Başkanlığı seçiminde ise Genel Merkez’in desteğini alamadı ve kaybetti.

CHP Ankara İl Kongresi’nde neler oldu?

CHP Ankara İl Kongresi, 23 Eylül 2023 tarihinde Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yaptı. Kongrede, blok liste yöntemi kabul edildi. Protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. Seçime, mevcut il başkanı Sercan Çığgın ve Genel Merkez’in desteklediği Ümit Erkol aday olarak katıldı. Seçimde, 581 delegeden 581’i oy kullandı. Oyların sayımı sonucunda, Ümit Erkol 340 oy alarak yeni il başkanı seçildi. Sercan Çığgın ise 241 oyda kaldı.

Yunus Erzincanlı

Paylaş