Ceviz Suyu İçmenin 10 Şaşırtıcı Faydası

Ceviz suyu, cevizin kabuğunu kırıp bir bardak suyun içine atarak bir gece beklettiğinizde elde ettiğiniz bir içecek. Ceviz suyu içmenin, ceviz yemenin sağladığı faydaların yanı sıra, başka faydaları da var. İşte ceviz suyu içmenin 10 şaşırtıcı faydası.

429

Ceviz, sağlığa sayısız faydası olan bir besin. Peki ya ceviz suyu? Ceviz suyu, cevizin kabuğunu kırıp bir bardak suyun içine atarak bir gece beklettiğinizde elde ettiğiniz bir içecek. Ceviz suyu içmenin, ceviz yemenin sağladığı faydaların yanı sıra, başka faydaları da var. İşte ceviz suyu içmenin 10 şaşırtıcı faydası.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Ceviz suyu, içerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakmasını hızlandırır ve böylece özellikle istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimine etki eder. Metabolizmayı da hızlandırdığı için, kilo vermeye çalışanların her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu içmesi önerilir. Bazı diyet programlarında, ara öğünlerde tüketilebilecek bir içecektir.

Kolesterolü Düzenler

Ceviz suyu, kötü kolesterolü azaltıp dengelemesinden tutun da tokluk hissi sağlayarak kilo vermeye yardımcı olmasına dek birçok faydası olan cevizle yaptığımız şu kolay suyun da vücudumuza birçok faydası var tabii. Ceviz suyu, kötü kolesterol değerini düşürür. Omega 3 açısından zengin olması nedeniyle sinir sistemini korur. Damar tıkanıklığını önler ve kalp hastalıklarına karşı korur.

Tiroidi Dengeleyici Etkisi Vardır

Ceviz suyunun tiroid rahatsızlığına da iyi geldiği biliniyor. Eğer düşük ve yüksek tiroid probleminiz varsa rahatlıkla ceviz suyu tüketebilirsiniz. Ceviz suyu, tiroid değerlerini düzenler. (Ancak dikkat, tiroid, hipotiroid ve hipertiroid gibi farklı nedenlerle oluşabildiğinden konuyla ilgili mutlaka doktorunuza danışın.)

Sinir Sistemini Güçlendirir

Ceviz suyu, omega 3 yağ asitlerinin etkisiyle sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur. Yorgunluk, gerginlik, halsizlik gibi problemleri azaltır. Hayat kalitenizi yükseltir.

Adet Sancılarına İyi Gelir

Ceviz suyu, adet dönemi düzensiz olan ve sancılı geçen kadınların, bu dönemi daha rahat geçirmesini sağlar. Ceviz suyu, hormonlar için faydalıdır.

Hamileler ve Emziren Anneler İçin Faydalıdır

Ceviz suyu, hamilelik döneminde fazla kilo alımına engeldir. Buna ek olarak, emziren annelerde ceviz suyundaki vitaminler süt yoluyla bebeğe de geçer. Bu dönemde bebek için gerekli olan vitaminler doğal yolla alınmış olur.

Uykuya Faydalıdır

Ceviz suyu, uyku problemi çekenler için de önemli bir içecektir. Sakinleştirici etkisi ile uyumadan önce içilen ceviz suyu, daha kaliteli bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.

Kan Şekerini Düzenler

Ceviz suyu, kan şekerini dengeler, özellikle Tip 2 diyabet rahatsızlığı olanlar için oldukça olumlu etkiler yaratır. Ceviz suyu, karaciğerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur.

Sindirimi Düzenler

Ceviz suyu, sindirim sistemi için büyük bir destekçidir. Kabızlığı giderir. Gaz problemleri ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler.

Cilt ve Saç Sağlığını Korur

Ceviz suyu, cildin yumuşamasını, sıkılaşmasını ve daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Sivilce ya da akne gibi cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılır. Tırnakların ve saçların güçlenmesi için bakım ürünü olarak da kullanılır.

Ceviz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Ceviz suyu hazırlamak çok kolaydır. Yapmanız gereken tek şey, bir bardak suyun içine bir tam ceviz koyup bir gece bekleterek ceviz suyu elde etmektir. Ceviz suyu her gün en fazla 1 bardak olacak şekilde tüketilmeli, yan etkilerini görmemek adına 15 günde bir ara vererek tüketmek gerekir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş