Çanakkaleliler dikkat! Valilik uyardı: Sele karşı tedbir için zemin katlarda durmayın!

Çanakkale Valiliği, şehirde etkili olan yağışların kar ile karışık yağmur şeklinde devam edeceğini duyururken; kentlilerin, taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durması ve düşük kodlu binalarda bulunulmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

976

Şehirde etkili olan sağanak ve fırtınaya ilişkin güncel bilgi aktarımı yapan Çanakkale Valiliği, bugün öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşeceğini bildirdi. Yağışların il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde; Çan, Yenice, Biga ve Bayramiç’te yer yer orta kuvvette kar yağışının olacağı aktarıldı. Yağışların bugün gece saatlerine kadar süreceği de iletilen bilgiler arasında yer aldı.

Valilik; ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa sureli fırtına ile kar yağısı olması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karsı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.

Ayrıca; “Etkili olan sağanak yağışlar dolayısıyla vatandaşların, taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durması ve tedbirli olunmasını, yüksek kesimlerde bulunulmasını, zemin ve düşük kodlu binalarda bulunulmamasını” önemle duyuruldu.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kaydedildi: “Sel baskının yaşandığı alanlarda yaraların sarılması için İl Özel İdaresi, Belediye, Karayolları, DSİ, AFAD İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar hızla devam etmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur.”

(Haber Merkezi)

Paylaş