Çanakkale ve Gemlik'te Yeni Sarsıntılar: Prof. Dr. Naci Görür'den Değerlendirmeler

Türkiye, son bir yıl içinde Maraş merkezli depremlerle sarsıldıktan sonra, deprem aktivitesi hala devam ediyor. Çanakkale'de yaşanan son depremler, uzmanları endişelendiriyor.

991

Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'deki son depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Beypınar-Lapseki/Çanakkale'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından, akşam saatlerinde 3,8 büyüklüğünde yeni bir sarsıntı yaşandı. Görür, bu depremleri bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlarken, yaşananların muhtemel nedenlerine işaret etti.

Gemlik'teki Tehlike: Gemlik Fayı Üzerinde Endişe Verici Durum

Gemlik'teki 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından da Görür'den önemli açıklamalar geldi. Gemlik'in konumuyla ilgili endişelerini dile getiren Görür, bölgedeki fay hatlarının durumunu ele aldı. Gemlik Fayı'nın İznik ve Geyve Fayları'nın devamı olduğunu belirten Görür, bu fayın Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturduğunu vurguladı.

1999 Depremlerinden Sonra Güney Kolun Durumu: Riskler ve Çalışmalar

1999 depremlerinin ardından güney kolun enerjisinin belirli bir miktar boşaltıldığına dair yapılan çalışmaların yanı sıra, Gemlik'teki durumun hala risk taşıdığına dikkat çekildi. Görür, Gemlik'in kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamayacağını belirtirken, alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş