Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nin Diyabet Okulu'ndan 500. Mezun

Diyabet, çağımızın önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 2016 yılından bu yana başarıyla sürdürdüğü Diyabet Okulu Programı ile diyabetin etkili bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu ay gerçekleştirilen 47'inci Grup eğitimi, Diyabet Okulu'nun 5 yüzüncü mezununu vererek önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

985

Diyabet, doğru bilgi ve etkili yönetim gerektiren bir sağlık sorunudur. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Okulu'nda, uzman eğitimciler tarafından diyabetin ne olduğu, nasıl oluştuğu ve etkili tedavi yöntemleri hakkında detaylı eğitimler verilmektedir. Aynı zamanda, diyabetli bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için beslenme ve egzersizin rolü de özellikle vurgulanmaktadır.

Eğitim süreci içerisinde, diyabetin potansiyel olarak neden olabileceği acil ve ileri dönem sağlık sorunları da ele alınarak, bu sorunların nasıl önlenebileceği konusunda katılımcılara bilgi verilmektedir. Diyabetle sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için bilinmesi gereken tüm önemli konular, bu eğitim programında kapsamlı bir şekilde işlenmektedir.

Diyabet Eğitim Polikliniği ile iletişim kurmak isteyenler, 0286 217 10 98 numaralı telefon ya da 2400 dahili numarayı arayarak daha fazla bilgi alabilirler.

(Erhan Taylan)

Paylaş