Çanakkale ekonomisine "çiçek" gibi katkı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının emekleriyle oluşturulan ve Çanakkale’nin ilk süs bitkileri girişimi olan Hanımeli “İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması” projesinde hasat zamanı yaklaştı. Proje Çanakkale'nin tarımsal ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.

620

Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkaslan’ın yoğun emekleri ile bir araya gelen Çanakkale Ziraat Odası üyesi kadın girişimcilerin Hanımeli ismi ile Çanakkale’deki ilk süs bitki girişimi üretimi girişiminde hasat zamanı geldi.

“İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması” iş birliği protokolü 20.02.2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) imza altına alınmıştı.

ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) bünyesinde başlayan eğitim modülü Dünya Çiftçiler Günü’nde tanıtılmış, aynı gün düzenlenen bir şenlik ile Halileli köyünde Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği tarafından hibe edilen Solidago, cipsofilla ve statis bitki materyalleri toprakla buluşmuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi tarafından kurumlar arası iletişimin sağlandığı proje için Çanakkale Valiliği, İstanbul ve Yalova’daki mezat ve üretici sahalarını ziyaret için lojistik desteği sağlamıştı. ÇOMÜ öğretim üyeleri tarafından ekimden satışa, budamadan hasata kadar tarımsal üretim desteği verilen Çanakkale’nin ilk süs bitkileri girişimi “Hanımeli”nin ilk çiçekleri hasat dönemine ulaştı. Ağustos ayı içerisinde hasat ve kasımpatı ekimi ile üretim süreci devam edecek. Projenin Çanakkale’nin ilk süs bitkileri ihracatıyla taçlanması hedefleniyor.

Kaynak: https://www.comu.edu.tr/ https://canakkale.tarimorman.gov.tr/

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş