Çanakkale’de Yeşil Işık Kanserle Mücadeleye Dikkat Çekiyor

Çanakkale Belediyesi, rahim ağzı kanseri farkındalık ayına destek vermek için Saat Kulesi ve Truva Atı’nı yeşil renkte ışıklandırdı. Bu ışıklandırma ile hem kente güzel bir görüntü kazandıran belediye, hem de kanserle mücadelede farkındalık yaratmaya katkıda bulundu.

693

Kentteki tarihi ve kültürel simgelerden olan Saat Kulesi ve Truva Atı, rahim ağzı kanseri farkındalık ayı dolayısıyla yeşil renkte ışıklandırıldı. Bu ışıklandırma ile Çanakkale Belediyesi, hem kente güzel bir görüntü kattı hem de kanserle mücadelede farkındalık yaratmaya katkı sağladı.

Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı

Ocak ayı, rahim ağzı (serviks) kanseri farkındalık ayı olarak belirlendi. Bu kanser türü, kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü olup, erken teşhis ve tedavi ile önlenebilir bir hastalık. Farkındalığın artırılması ve koruyucu önlemlerin alınması için çeşitli etkinlikler ve kampanyalar düzenleniyor.

Çanakkale Belediyesi’nden Destek

Çanakkale Belediyesi de, rahim ağzı kanseri farkındalık ayına destek vermek için kentin tarihi ve kültürel simgelerinden olan Saat Kulesi ve Truva Atı’nı yeşil renkte ışıklandırdı. Yeşil renk, rahim ağzı kanseri ile mücadelede umut ve dayanışma sembolü olarak kullanılıyor. Belediye, bu ışıklandırma ile hem kente güzel bir görüntü kazandırdı hem de kanserle mücadelede farkındalık yaratmaya katkıda bulundu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş