Çanakkale'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Törenleri Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Çanakkale'de düzenlenen törenlerle anıldı. Kent protokolü, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar, Atatürk'ü saygıyla yad etti.

849

Çanakkale, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde düzenlenen anma törenleriyle dolup taştı. Çanakkale Valiliği önündeki törene, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve birçok kurum temsilcisi katıldı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te siren sesiyle birlikte şehirde hayat durdu, katılımcılar ve kent sakinleri iki dakikalık saygı duruşuna geçti. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk heykelinin önüne karanfil bırakıldı

Atatürk'ü anma programı, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası önündeki 100. Yıl Meydanı'nda da devam etti. Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla Kenar, birim müdürleri, belediye personeli ve kent sakinleri, 09.05'te gerçekleşen saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okuyarak, Atatürk heykelinin önüne karanfiller bıraktı.

Öğrencilerin gösterisi büyük bir ilgiyle karşılandı

Çanakkale Belediyesi tarafından kordonboyundaki Atatürk heykeli de çiçeklerle donatılarak anlam dolu bir atmosfer oluşturuldu. Ayrıca, ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katılan kent protokolü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriyi büyük bir ilgiyle izledi.

(Esra Güller)

Paylaş