Çanakkale’de düzenlenen fener alayı eşsiz anlar yaşattı

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde Çanakkale'de 2023 metrelik Türk bayrağını taşıyan on binlerce kişi coşkuyla yürüdü. Bölgenin önde gelen isimleri de etkinlikte yer aldı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı'nın marşları eşliğinde muhteşem bir kutlama gerçekleşti.

957

Çanakkale'de, Cumhuriyet'in 100. yıl dönemi coşkusunu paylaşmak amacıyla düzenlenen muhteşem bir fener alayına on binlerce kişi katıldı. Türk bayrağı taşıyarak ışık saçan kalabalık, 2023 metrelik bir gurur şeridi oluşturdu.

Gecenin saat 19.23'ünde başlayan etkinliğe, bölgenin önde gelen isimleri de büyük ilgi gösterdi. Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti MKYK üyesi Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, il müdürleri, öğrenciler ve coşkulu vatandaşlar bu anlamlı etkinlikte bir araya geldi.

Fener alayı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı'nın eşsiz marşları eşliğinde coşkuyla gerçekleşti. Bu muhteşem etkinlik, Cumhuriyet'in 100. yıl dönemine yakışır bir şekilde kutlandı.

(Damla Yeltekin/Esra Güller)

Paylaş