Çanakkale'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı 4. toplantısı gerçekleştirildi

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, 2023 yılının 4. toplantısını İl Valisi İlhami Aktaş'ın başkanlığında gerçekleştirdi.

799

Çanakkale'de bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli bir adım daha atıldı. 2023 yılında düzenlenen dördüncü toplantı, Vali İlhami Aktaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bu önemli toplantıya Çanakkale'nin ileri gelenleri, kolluk kuvvetleri temsilcileri, sağlık yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Toplantı, Çanakkale İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşti. Katılımcılar arasında Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman yer aldı.

Toplantıda, bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli bilgilendirmeler yapıldı. Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri ve Sosyal İşler Birim Sorumlusu Gülay Aktaşçı, belediyenin koruyucu, önleyici ve eğitim faaliyetlerine dair bilgi verdi. Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk ise Lapseki İlçesi'nde yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmalarını paylaştı. Ayrıca, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Aslı Okan, İl Sağlık Müdürlüğü'nün bağımlılıkla mücadele alanındaki çalışmaları hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Vali İlhami Aktaş, bağımlılıkla mücadele konusunun büyük bir hassasiyetle ele alınması gerektiğini vurgulayarak, geleceğin teminatı olan gençlerin ve tüm toplumun bağımlılıktan korunması için vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ile iş birliği içinde çalışmaların devam edeceğini belirtti. Vali İlhami Aktaş, bağımlılık yapan maddelerle mücadele konusunun büyük bir hassasiyet ve titizlikle ele alınması gerektiğini vurgulayarak, geleceğin teminatı olan çocuklar, gençler ve tüm toplumu bağımlılıktan korumanın önemine dikkat çekti.

(Damla Yeltekin)

Paylaş