Borlease Otomotiv Halka Arzı Katılım Endeksine Uygun Mu? BORLS Hisseleri Caiz Mi, Helal Mi?

Borlease Otomotiv A.Ş. (BORLS) halka arz süreci başladı. Şirketin payları Borsa İstanbul’da işlem görmeye hazırlanıyor. Peki Borlease Otomotiv halka arzı katılım endeksine uygun mu? BORLS hisseleri caiz mi, helal mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

3818

Borlease Otomotiv A.Ş. (BORLS) halka arz süreci başladı. Şirketin payları Borsa İstanbul’da işlem görmeye hazırlanıyor. Peki Borlease Otomotiv halka arzı katılım endeksine uygun mu? BORLS hisseleri caiz mi, helal mi? Bu soruların yanıtlarını arayan yatırımcılar için hazırladığımız bu makalede, Borlease Otomotiv’in faaliyet alanı, halka arz detayları, katılım endeksi kriterleri ve İslami finans ilkeleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Makalemizi okumaya devam edin…

Borlease Otomotiv Hakkında

Borlease Otomotiv, 2013 yılında kurulmuş bir filo kiralama şirketidir. Bor Holding’in ilk temel taşı olma gücüyle iş ortaklarına sunduğu hızlı ve pratik çözümlerle kısa sürede sektörde önemli bir konuma sahip olmuştur. Bor Holding bünyesindeki grup şirketleri ile güçlenerek “yenilik, kolaylık ve uyum” sloganıyla devam etmektedir. Borlease Otomotiv, operasyonel filo kiralama sektöründeki uzmanlığını iş ortaklarının ihtiyacı ile birleştirip yüzde 100 müşteri memnuniyeti kazanmak misyonu çerçevesinde sektöründe üst düzey hizmet sunmaktadır. Müşteri memnuniyeti odaklı iş anlayışıyla; çevreye, yasalara, toplumsal ve etik değerlere saygılı, yenilikçi, sosyal sorumluluk bilincine sahip şirket profiliyle; Türkiye’nin öncü filo kiralama şirketleri arasında yer almak başlıca vizyonudur.

Borlease Otomotiv Halka Arz Süreci

Borlease Otomotiv A.Ş.'nin BORLS hisseleri halka arz edilecek. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 5 Ekim 2023 tarihinde açıklanan bülteninde 3 şirketin halka arz onayı aldığı görüldü. Halka açıklık oranı ek satışlar dahil edildiğinde yüzde 32.04 olarak belirlenen Borlease Otomotiv (BORLS)’nin hisseleri 2023 yılının ikinci yarısında halka arz edilecek şirketler arasında yer alıyor1. SPK Borlease Otomotiv 'in 25,29 liradan halka arz başvurusunu onayladı. Borlease Otomotiv’in halka arz sürecinde tarihler henüz resmi olarak açıklanmadı. İlerleyen günlerde halka arz günleri netlik kazanacak.

Borlease Otomotiv Katılım Endeksine Uygun Mu?

Borlease Otomotiv (BORLS) halka arzının Katılım Endeksi 'ne (XKTUM) uygun olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Katılım Endeksi’ne (XKTUM) uygun olup olmadığı, onaylı izahnameyle birlikte yayınlanması beklenen borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri formuyla netleşecek1. Katılım Endeksi, İslami finans prensiplerine uygun şirketleri içeren bir endekstir4. Bu endekse girmek için şirketlerin faaliyet alanları, borçluluk oranları, faiz gelir ve giderleri gibi kriterlere göre değerlendirilir4. Borlease Otomotiv’in katılım endeksine uygun olup olmadığı konusunda yatırımcılara tavsiyemiz, resmi kaynaklardan duyurulacak bilgileri takip etmeleridir.

Borlease Otomotiv Hisseleri Caiz Mi, Helal Mi?

Borlease Otomotiv (BORLS) halka arzının caiz olup olmadığı, helal olup olmadığı yatırımcıların kendi inanç ve değer yargılarına göre değişebilir. Bu konuda kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak, katılım endeksine uygun olup olmadığı bir kriter olarak göz önünde bulundurulabilir. Katılım endeksi, İslami finans ilkelerine göre şirketleri sınıflandıran bir endekstir. Bu endekse giren şirketlerin faaliyet alanları, borçluluk oranları, faiz gelir ve giderleri gibi kriterler açısından İslami finans kurallarına uygun olduğu kabul edilir. Borlease Otomotiv’in katılım endeksine uygun olup olmadığı henüz belli olmadığı için, hisselerinin caiz olup olmadığı konusunda da net bir yorum yapmak doğru olmaz. Bu konuda yatırımcılara tavsiyemiz, resmi kaynaklardan duyurulacak bilgileri takip etmeleri ve kendi vicdanlarına göre karar vermeleridir.

(Damla Yeltekin)

Paylaş