Biga'da meslek lisesi öğrencileri 2 bin öğrenciye yemek hazırlıyor

Biga ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında 26 okuldaki yaklaşık 2 bin öğrencinin öğle yemekleri, Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin mutfağında öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanıyor.

1400

Biga ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında 26 okuldaki yaklaşık 2 bin öğrencinin öğle yemekleri, Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin mutfağında öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanıyor. Bu sayede, hem öğrenciler mesleki becerilerini geliştiriyor hem de harçlık kazanıyorlar.

Öğrenciler sabahın erken saatlerinde mutfağa giriyor

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim gören 52 öğrenci, hafta içi her gün saat 03.00'te okula gelerek yemek pişirmeye başlıyor. Öğrenciler, 10 kazanda 3 çeşit yemek pişiriyor ve saat 07.00'ye kadar tüm hazırlıkları tamamlıyor. Pişirdikleri yemekleri termoboxlarla araçlara yüklüyor ve okullara dağıtıyorlar.

Öğrenciler hem yemek pişiriyor hem de harçlık kazanıyor

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim gören 52 öğrenci, pişirdikleri yemekleri termoboxlarla okullara dağıtıyor. Ayrıca, öğrenciler, döner sermayeden aldıkları ücretle de harçlıklarını çıkarıyorlar.

Menüde karbonhidrat ve protein dengesi var

Öğretmen Erhun Yöntem, menüyü planlarken karbonhidrat ve protein dengesine özen gösterdiklerini söyledi. Haftanın iki ya da üç günü kırmızı et, bir ya da iki günü tavuk verdiklerini belirten Yöntem, sebze yemeği, pilav, makarna, komposto, yoğurt, tatlı gibi tamamlayıcı yiyecekler de hazırladıklarını anlattı.

Menüde sağlıklı ve lezzetli yiyecekler var

Öğretmen Erhun Yöntem, menüyü planlarken karbonhidrat ve protein dengesine özen gösterdiklerini söyledi. Haftanın iki ya da üç günü kırmızı et, bir ya da iki günü tavuk verdiklerini belirten Yöntem, sebze yemeği, pilav, makarna, komposto, yoğurt, tatlı gibi tamamlayıcı yiyecekler de hazırladıklarını anlattı. Yöntem, yemeklerin hijyenik koşullarda pişirildiğini ve termoboxlar sayesinde soğutmadan muhafaza edildiğini de vurguladı.

Öğrencilerden Eren Özmen: "Biz pişiriyoruz, onlar yiyor"

Öğrencilerden Eren Özmen de stajyer olarak görev aldığını dile getirdi. Yemeklerin paketleme ve temizlik gibi tüm işlerini öğrenciler olarak yaptıklarını aktaran Özmen, "Biz pişiriyoruz, taşımalı eğitim öğrencileri yiyor." dedi. Özmen, bu sayede hem mesleki deneyim kazandıklarını hem de arkadaşlarına yardımcı olduklarını ifade etti.

(AA)

Paylaş