Biga'da İşletmecilik Eğitimi Konferansı gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme eğitim sistemlerinin geleceğine odaklanan bir konferansa ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, OECD'nin Eğitim ve Beceri 2030 Projesi kapsamında ortaya konulan sorulara çözüm arayışında bir araya geldi.

1077

Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen "İşletmecilik Eğitiminde Ortak Vizyon Belirleme Konferansı," işletme eğitimine yön veren vizyon ve temel ilkeleri belirleme amacı taşıdı. ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan'ın açılış konuşmasında vurguladığı gibi, konferans, OECD'nin Eğitim ve Beceri 2030 Projesi'nde ortaya konan önemli sorulara kamu, özel sektör, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte cevap arayışını bir araya getirdi. Bu kapsamlı etkinlik, düşünce liderlerinden öğrencilere, uzmanlardan sosyal ortaklara kadar geniş bir katılımla gerçekleşti.

Yeni fikir ve yaklaşımlara katkı sağlanması amaçlanıyor

Geleneksel eğitim, öğretim ve öğrenim yöntemlerinin yetersiz kaldığı bir dönemin yaşandığını ifade eden Yelkikalan; “Geleneksel yöntemleri izleyen eğitim kurumları halen içeriğe ve bilinen soruların cevaplarını test etmeye odaklanan endüstriyel modeli izliyor. Karşı karşıya olduğumuz zorluklar, hızlanan küreselleşme ve daha hızlı teknolojik gelişmelerin tetiklediği toplumsal, ekonomik ve çevresel sorunlar etkili ustalık stratejileriyle bağlantılı, geleceğe ve değişime açık olan, belirli kişisel özelliklere ve yeteneklere sahip öğrenciler yetiştirilmesi gerekliliğine vurgu yapıyor. Bu nedenle hala vazgeçilmez geçmiş bilgi ve mevcut uygulamayı dikkate alan ancak geleceğe hazır gerekli bir bakış açısını da ekleyen dengeli bir yaklaşıma ulaşılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yaklaşımlar çerçevesinde İşletme Bölümü olarak ülkemizin dört bir yanından kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, girişimciler ve öğrencilerden oluşan bir grubu bir araya getirerek, eğitimdeki güncel konular, eğilimler ve zorluklar etrafında anlamlı tartışmaları, yenilikçi araştırma ve uygulama alanlarını ortaya koymayı, alana ilişkin daha derin bir anlayış geliştirmeyi, yeni fikir ve yaklaşımlara ilham vermeyi ve eğitimin küresel anlamda ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Konferansa çok sayıda kişi katılım sağladı

Moderatörlüğünü İstanbul Arel Üniversitesi Prof. Dr. Ali Akdemir'in ele aldığı konferansta, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Dekanı Prof. Dr. Harun Demirkaya, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin, Kale Grubu temsilcisi Nedim Ceylan, Yeminli Mali Müşavir Kazım Çalışkan konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ÇOMÜ Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Ertuğrul Bilgücü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

(AA)

Paylaş