Belediye Başkan Adayı Kunt, “Sivil toplum kuruluşuna ücretsiz dernek odası temin edeceğiz”

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Türkiye Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti.

1345

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Türkiye Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Dernek yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelerek, vatanları için büyük fedakarlıkta bulunmuş gazilere ve şehitlerin ailelerine minnetlerini sundu. Ziyaret esnasında Çanakkale'de bulunan sivil toplum kuruluşlarının yaşadığı yer bulma sıkıntısına dikkat çeken Kunt, hayata geçirmeyi düşündükleri Sivil Toplum Yerleşkesi'nden bahsetti.

“STK’larımız yerel yönetimlere daha güçlü bir şekilde katılım sağlayacak”

İYİ Partili Kunt, "Sivil Toplum Yerleşkesi ile birçok sivil toplum kuruluşuna ücretsiz dernek odası temin edeceğiz. Bu yerleşke STK'ların ortak kullanacağı sekretarya, çeşitli kurslar için atölyeler, toplantı salonları, yemekhane ve çay kahve servisinin olacağı yaşayan bir sistem olacak. Bu sayede STK’larımızın maddiyat konusunda yaşadığı zorlukları aşmasını sağlayacağız. Hem maliyetleri toplu bir sistemde aşağıya düşürebileceğiz hem de vatandaşlarımızla STK’larımızı daha kolay bir şekilde buluşturacağız. Böylece STK’larımız yerel yönetimlere daha güçlü bir şekilde katılım sağlayacak" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş