Barışkan: "Yıkım iddiaları asılsız"

CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı ve İşletmeci Muammer Barışkan, bazı basın organlarında yer alan 'işletmesinin yıkılacağı' iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

1265

Muammer Barışkan, CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı olarak, 24 yıldan bu yana işletmeciliğini sürdürdüğü restoranıyla ilgili asılsız haberler çıktığını söyleyerek, bir basın açıklaması yaptı.

Barışkan, restoranın Kepez’in marka değeri olduğunu ve misafirlerin yoğun ilgisinin göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Kepez Belediyesi’nin restoran için yıkım kararı aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Barışkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “24 yıldan bu yana belirli bir sözleşme dahilinde işletmeciliğini yaptığım restoran, bir işletme olmaktan öte Kepez’in marka değeridir. Sazlıkların içinde, derme çatma vaziyetteki halinden, bu günlere gelmesinde emeğimiz vardır. Öncelikle ifade etmek isterim ki; Açıklamaya konu işletmemize ilişkin Kepez Belediyesi’nce alınmış bir yıkım kararı yoktur. Mülkiyeti belediyeye ait olan işletmeyi tahliye etmemiz istenmiş, bu talebe ilişkin itirazımız adli mercilere iletilmiştir. Kısacası konu yargı aşamasındadır. Son sözü mahkeme söyleyecektir. Alınacak karara da harfiyen uyulacaktır.”

"Adaylığın konu ile ilgisi yok"

Kepez Belediye Başkan Aday Adaylığının bahsi geçen konu ile uzaktan yakından ilgisi olmadığının altını çizen Barışkan, “Her mülk sahibi ve kiracı arasında yaşanması muhtemel bu anlaşmazlığı, 21 Ocak Pazar günü yapılacak eğilim yoklaması öncesi gündeme getirerek buradan siyasi rant sağlamaya çalışanlar olduğunun farkındayım. Kendi beceriksizliklerini, halkı yanıltma pahasına başkalarına yönelttikleri asılsız suçlamalarla örtmeye çalışanlar kaybetmeye mahkumdur.” dedi.

"Kepez halkı şahittir"

Barışkan son olarak, “Beni tanıyanlar, işletmeciliğe başlamadan önce devletin çeşitli kademelerinde yıllarca memurluk yaptığımı, devlet terbiyesi aldığımı, dolayısıyla bu tür seviyesizliklerin içinde yer almanın ne insani ne de siyasi etik anlayışıma sığmadığını bilir. Seçim çalışmalarım süresince tüm aday adaylarımız hakkında yapıcı ve kucaklayıcı bir dil kullandığıma tüm Kepez halkı şahittir. Son olarak değerli Kepezli hemşehrilerimden, şahsıma yönelik iftira niteliğindeki bu iddialara itibar etmemelerini istiyorum.“ sözlerini söyledi.

Barışkan ayrıca; 21 Ocak Pazar günü yapılacak olan eğilim yoklamasında parti üyelerinin desteklerini beklediğini iletti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş