B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc motosikletler kullanabilecek

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte, B sınıfı ehliyet sahipleri için sevindirici bir haber geldi. Artık B sınıfı otomobil ehliyetine sahip sürücüler, 125 cc motosikletleri kullanabilecekler.

978

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan önemli bir değişiklikle birlikte, artık B sınıfı otomobil ehliyetine sahip sürücüler, 125 cc motosikletleri kullanabilecekler. Bu düzenleme ile motosiklet sürücülerinin beklediği yenilik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

A1 ehliyetle kullanılabilen tüm motosikletler serbest

Bu düzenlemeyle birlikte en az 2 yıllık deneyime sahip B sınıfı otomobil ehliyetine sahip olan sürücüler, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen tüm motosikletleri sürebilecekler. Bu, motosiklet tutkunlarının uzun zamandır beklediği bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

MEB'den A1 sınıfı sertifika eğitimi gerekliliği

125 cc motosiklet kullanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek A1 sınıfı sertifika eğitimine katılmak ve bu belgenin sisteme işlenmesi gerekecek. Yeni ehliyet belgesi alınmasına gerek olmayacak. Belgenin siteme işlenmesinin ardından, Türkiye sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletlerin kullanımı serbest olacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş