Aydın KYK yurdundaki asansör faciasında ikinci tutuklama! Zeren Ertaş’ın ölümüne ilişkin yeni gelişme

Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada ikinci bir tutuklama gerçekleşti. Yurt müdürü E.Ç., Bakanlık tarafından açığa alındı.

989

Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör faciasında 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin ardından yurt müdürü E.Ç. de tutuklandı. Bakanlık, olayla ilgili müfettiş görevlendirdi.

ASANSÖR FİRMASININ YETKİLİSİ TUTUKLANDI

Aydın’da 26 Ekim 2023 Çarşamba gecesi meydana gelen olayda, Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansör, 16 kişinin bindiği sırada düştü. Asansörden çıkmaya çalışan Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş, sıkışarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

YURT MÜDÜRÜ DE TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında, yurt müdürü E.Ç. hakkında da gözaltı kararı verildi. E.Ç., jandarma ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen E.Ç., nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı da olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Bakanlık, yurt müdürü E.Ç.'yi açığa alarak olayla ilgili müfettiş görevlendirdi.

ZEREN ERTAŞ’IN PAYLAŞIMI YÜREKLERİ DAĞLADI

Zeren Ertaş’ın sosyal medya hesabından 9 Temmuz’da paylaştığı bir fotoğraf ise yürekleri dağladı. Ertaş, ‘sadece ölüler görür’ yazılı bir asansör fotoğrafını paylaşmıştı3. Bu paylaşım, genç kızın asansör kazasında hayatını kaybetmesinin ardından büyük üzüntü yarattı.

Zeren Ertaş’ın cenazesi, memleketi Denizli’nin Çivril ilçesinde toprağa verildi3. Ertaş’ın ailesi ve yakınları, kızlarının ölümüne sebep olanlar hakkında adalet istedi. (Haber Merkezi)

Paylaş