Astor Katılım Endeksine Uygun mu? Astor Enerji, BIST Katılım Endeksine Girdi!

Astor Enerji, 18 Ocak 2023 tarihinden itibaren BIST Katılım Tüm endeksi kapsamına dahil edildi. Peki, Astor Enerji nedir? Astor Enerji’nin hisse kodu, fiyatı ve performansı nasıldır? İşte, helal kazanç sağlayan şirket hakkında merak edilenler…

16244

Borsa İstanbul’da (BIST) katılım endeksine uygun hisseler arasına yeni bir şirket daha eklendi. Astor Enerji, 18 Ocak 2023 tarihinden itibaren BIST Katılım Tüm endeksi kapsamına dahil edildi. Peki, Astor Enerji nedir? Astor Enerji’nin hisse kodu, fiyatı ve performansı nasıldır? İşte, helal kazanç sağlayan şirket hakkında merak edilenler…

Astor Enerji nedir?

Astor Enerji, 40 yıla yakın bilgi birikimi ile transformatör imalat ve satışı yaparak elektromekanik imalat sanayinde sektöre yön veren, yenilikçi ve dünya çapında ülkemizi başarı ile temsil eden bir firmadır. Astor Enerji, Yağlı Tip Dağıtım Transformatörleri , Dökme Reçineli Kuru Tip Transformatörleri, Güç Transformatörleri, Orta Gerilim Anahtarlama Ürünleri, Kompakt Trafo Merkezleri, RMU, Metal Clad üretimi ile 90’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

Astor Enerji, Ankara’da üretim faaliyetlerine devam etmektedir. Şirketin 140.000 m2’lik arsa üzerine kurulu, 105.000 m2’lik kapalı alanda tek çatı altında Avrupa’nın öncü transformatör üretim tesislerinden birine sahiptir1. Astor Enerji’nin temel amacı, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek yüksek kalitede ürünleri müşterilerine sunmak, üretim kapasitesini arttırmak ve satış sonrası hizmet kalitesiyle müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmaktır.

Astor Enerji’nin hisse kodu, fiyatı ve performansı nasıldır?

Astor Enerji’nin hisse kodu #ASTOR olarak belirlenmiştir. Şirket, TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla 11-12-13 Ocak 2023 tarihinde halka arz edilmiştir. Halka arzda şirketin paylarının sayısı 998.000.000 ve fiili dolaşımdaki pay oranı ise %21 olarak dikkate alınmıştır.

Astor Enerji’nin hisse fiyatı ise 22 Ekim 2023 tarihi itibariyle 5,20 TL’dir4. Şirketin piyasa değeri ise 5.189.600.000 TL olarak hesaplanmıştır. Astor Enerji’nin hisse performansı ise son bir ayda %11,11 artış göstermiştir.

Astor Enerji katılım endeksine uygun mu?

Astor Enerji, Borsa İstanbul tarafından belirlenen katılım endeksi kriterlerine uygun bir şirkettir. Katılım endeksi, faizsiz finans prensiplerine uygun olarak işlem gören şirketleri kapsayan bir endekstir. Endekste bulunan şirketlerin islami şartlara uygun olması ve belirlenen sektör ve kriterleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Astor Enerji, katılım endeksinde yer almayan sektörlerden biri olan elektrik-elektronik sektöründe faaliyet göstermektedir. Ayrıca şirketin borç oranı, faaliyet karlılığı ve temettü ödeme politikası gibi kriterleri de katılım endeksi için uygun seviyelerdedir. Bu nedenle, Astor Enerji katılım endeksine uygun bir şirket olarak değerlendirilmektedir. (Şerife Turhanlı)

Paylaş